Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW iX debuteert in China met extra connectiviteit-mogelijkheden

BMW iX debuteert in China met extra connectiviteit-mogelijkheden
De iX is BMW’s eerste model dat gebruikmaakt van Operating System 8 en het vernieuwde BMW iDrive. De connectie tussen de BMW en zijn bestuurder is daardoor interactiever dan ooit tevoren. Tegelijkertijd vormt Operating System 8 de basis voor de integratie van toegevoegde digitale diensten. De marktspecifieke apps in China maken zijn fysieke debuut in Shanghai extra belangrijk.

BMW’s highlights Shanghai Auto Show
21-28 april vindt de Shanghai Auto Show plaats in het National Exhibition and Convention Center (NECC). Dit is een belangrijke internationale beurs met veel wereldprimeurs. Ook BMW brengt een aantal interessante modellen mee. Naast de iX staat er een speciale two-tone-uitvoering van de 7-serie op de Shanghai Auto Show; deze is exclusief voor de Chinese markt. Last but least: bezoekers van de autoshow in Shanghai kunnen kennismaken met een pre-productiemodel van de i4, in M Sport-specificatie.

Uitrusting BMW iX
De BMW iX is BMW’s nieuwe vlaggenschip op het gebied van innovatie, op het gebied van elektrische mobiliteit, connectiviteit en de combinatie van luxe en rijplezier. Dankzij het nieuwe Operating System 8, kan de technologie van de iX 20 keer meer data verwerken dan voorgaande modellen. Dat betekent vanzelfsprekend ook dat de iX grote hoeveelheden sensordata kan vastleggen en (via supersnelle 5G-verbinding) opslaan in de BMW Cloud.

De iX is de eerste productie-BMW die gebruik gaat maken van het vernieuwde BMW iDrive. Dit slimme systeem is o.a. te herkennen aan het grote scherm op het dashboard. De connectie tussen BMW en de berijder is sterker dan ooit. Het iDrive-systeem past zich aan naar de wensen van de bestuurder. De communicatie verloopt naast de grote multimedia-aanraakschermen via een natuurlijk dialoog. Het nieuwe iDrive biedt meer mogelijkheden met Google en Apple apps, en voor de Chinese markt is het systeem ook compatibel met Chinese platform ‘Tencent’. Dit platform is niet in Europa beschikbaar.

Twee modelvarianten BMW iX
De BMW iX komt eind 2021 in twee varianten op de markt. Deze zijn altijd voorzien van xDrive vierwielaandrijving. Er is keuze uit de iX xDrive40 en de iX xDrive50, waarbij die laatste uiteraard de krachtigste variant is.

De BMW iX xDrive50 levert een maximaal vermogen van 370 kW/500 pk, waardoor een sprint van 0 tot 100 km/u in minder dan 5,0 seconden mogelijk is. Ondanks deze indrukwekkende rijprestaties, is er een rijbereik te realiseren van meer dan 600 kilometer (WLTP). Het stroomverbruik is daarbij minder dan 21 kWh per 100 kilometer.

De BMW iX xDrive40 heeft een vermogen van 240 kW/300 pk en trekt de grote koets van 0 naar 100 km/u in iets meer dan 6 seconden. Het bereik ligt bij de xDrive40-uitvoering op meer dan 400 kilometer en verbruikt zelfs minder dan 20 kWh per 100 kilometer.

BMW i4 in M Sport-uitvoering
Bezoekers van de Chinese autobeurs kunnen een eerste indruk krijgen van de BMW i4 in M Sport-uitvoering. De BMW i4 is een volledig elektrische vierdeurs Gran Coupé die ook dit jaar nog geïntroduceerd wordt. De i4 vormt de perfecte balans tussen het gebruikelijke sportieve vermogen van BMW, het comfort op lange afstand en duurzame prestaties van een elektrisch aangedreven auto. Hij heeft een vermogen van 390 kW /530 pk en spurt van 0 naar 100 km/u in 4 seconden. De meest efficiënte versie van de BMW i4 kan op volle accu een afstand van maximaal 590 km (WLTP) afleggen.

M3 en M4 Competition
Tot slot heeft BMW ook nog twee M modellen op de beursvloer staan. De BMW M3 Competition en M4 Competition zijn in Europa al geïntroduceerd, maar de Chinezen moesten nog even wachten. Tijdens de Shanghai Auto Show kan China zich vergapen aan de nieuwste sportwagens van BMW’s Motorsport-afdeling. De M3 en M4 Competition hebben race-ambities, maar zijn alleszins geschikt voor dagelijks gebruik. Beide modellen zijn voorzien van een 375 kW/510 pk sterke zescilinder in-line motor. Met behulp van BMW M GmbH’s race-expertise zijn en de chassistechnologie en afstellingen geoptimaliseerd, waarmee deze M Competition-modellen garant staan voor ultiem sportief rijplezier.

Komen ze ook naar Nederland?
Al met al staat BMW’s plekje op de beursvloer van het National Exhibition and Convention Center (NECC) in Shanghai bomvol interessante nieuwe BMW modellen. De iX, i4 M Sport, 7-Serie Two-Tone Special Edition en de M3 en M4 Competition zijn stuk voor stuk zeer relevant voor BMW’s Chinese klantenbestand.

Wat kunnen we in Nederland verwachten van de nieuwe BMW modellen? Ten eerste zijn de BMW M3 Competition en M4 Competition hier al een tijdje verkrijgbaar. De Nederlandse marktintroductie van de iX en de i4 nadert ook snel: dat gebeurt nog dit jaar. Wij kunnen niet wachten.

BMW iDrive werkt zoals een smartphone

Overzicht

BMW M xDrive verkrijgbaar op BMW M3 en BMW M4

HomeBMWNieuwsBMW iX debuteert in China met extra connectiviteit-mogelijkheden