Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW iX3 productie van start

Na de succesvolle productiestart op 29 september 2020 heeft deze week de eerste volledig elektrische BMW iX3 de productielijn verlaten. Franz Decker, hoofd van de afdeling Technologie en Productie van de BMW Brilliance Automotive (BBA) fabriek in Shenyang, China, vertelde tijdens het event:

“Vandaag beginnen we met de productie van de BMW iX3, het eerste puur elektrische model van BMW. Met een productiesysteem als dit, gespecialiseerd in hoge kwaliteit, zijn we in staat te leveren wat klanten over de hele wereld van premiumvoertuigen verwachten”.

Franz Decker, hoofd Technologie en Productie BMW Brilliance Automotive fabriek in Shenyang, China

Kwaliteit staat hoog in het vaandel

Door zijn uitgebreide kwaliteitscontrole, intelligente productielijn en de nieuwste technologieën onderscheidt de BBA productiefaciliteit in Shenyang zichzelf. Een speciaal “zero defect concept” zorgt ervoor dat de kwaliteit wereldwijd voldoet aan de marktvereisten voor elektrische voertuigen, met als doel nul productiefouten.

BMW Kwaliteit en BMW Veiligheid

Het uitvoeren van 128 mechanische, 140 functionele en 994 softwaretests garandeert de veiligheid van de nieuwe BMW iX3. De functionele tests garanderen de hoge kwaliteit van de hoogspanningsbatterij en controleren elk aspect tijdens het rijden. Het resultaat is dat de BMW iX3 geschikt is voor alle soorten wegen en rijstijlen.

BBA produceert naast de volledig elektrische BMW iX3 ook de BMW X3 met brandstofmotor op dezelfde productielijn.

Januari eerste afleverdatum BMW iX3

De eerste volledig elektrische BMW SAV (Sports Activity Vehicle), brengt het beste van twee werelden samen én biedt een dynamische rijbeleving van premium kwaliteit.

BMW iX3 actieradius

Met een actieradius tot wel 460 kilometer en 80% opladen in 34 minuten, zet de sportieve BMW iX3 de nieuwe standaard in zijn segment. Zakelijke rijders kunnen in 2021 nog profiteren van het gunstige bijtellingstarief van 12%. De eerste BMW iX3’s zullen wij eind januari 2021 aan de gelukkig Van Poelgeest-klanten afleveren.

De nieuwe sportieve BMW X2 M Mesh Edition

Overzicht

Nieuwe BMW 4 Serie Cabrio onthuld

HomeBMWNieuwsBMW iX3 productie van start