bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Nieuwe BMW 4 Serie Cabrio onthuld

De nieuwe BMW 4 Serie Cabrio zet de nieuwe standaard voor het premium cabriolet segment. Ontworpen volgens de nieuwe designtaal van BMW, benadrukt de nieuwe BMW 4 Serie de sportieve elegantie zijn BMW cabriolets. De verbeterde rijeigenschappen ten opzichten van de vorige generatie en een nieuw design, zorgen voor een unieke rijbeleving. Het verschil tussen de nieuwe BMW 3 Serie en BMW 4 Serie is ook duidelijk zichtbaar!

Nieuw design

De nieuwe designtaal van BMW verenigt traditionele en moderne styling. De nieuwe grote nierengrill refereert naar de legendarische sportieve modellen uit het verleden en zorgt voor de nodige koeling van de nieuwe aandrijflijn. Standaard wordt de nieuwe BMW 4 Serie geleverd met LED koplampen, de BMW Laserlight koplampen zijn optioneel leverbaar. Deze techniek zorgde ervoor dat het monteren van de slanke koplampen met moderne techniek geen probleem was.

Stof in plaats van hard

De kap is opnieuw ontworpen en verenigt de sterke eigenschappen van een opvouwbare hardtop met het uiterlijk van een softtop. Het nieuwe cabrio dak is hierdoor 40 procent lichter dan de vorige generatie én is beter geïsoleerd. De softtop is standaard uitgevoerd in zwart. Het Anthrazit Silber effect is optioneel mogelijk. Het interieur weerspiegelt de premium uitstraling van de nieuwe BMW 4 Serie en kenmerkt zich door een hoogwaardige afwerking.

Verbeterde prestaties

Met de première van de nieuwe BMW 4 Serie introduceert BMW de nieuwe line-up van haar krachtige én zuinige motoren. Het topmodel, de BMW M440i xDrive Cabrio, wordt aangedreven door een 374 pk sterkte zes-in-lijn benzinemotor en is, net als de dieselmodellen uitgerust met mild hybrid technologie. Een krachtige 48V starter-generator assisteert de benzinemotor met een extra 11 pk. Verder bestaat de line-up uit twee 4-cilinder benzinemotoren, één 4-ciliner dieselmotor en twee zes-in-lijn dieselmotoren. De topmodellen met benzine- en dieselmotor hebben standaard BMW xDrive vierwielaandrijving.

De verbeterde rijeigenschappen zijn te danken aan de extreem stijve carrosserie, met specifiek voor deze cabrio aangebrachte versterkingen. Een laag zwaartepunt, verbeterde aerodynamica en de perfecte gewichtsverdeling van 50:50 zorgen voor een unieke rijbeleving. Indien de standaard zelfinstellende schokdempers niet voldoen, is de nog stijvere M Sport ophanging inclusief ‘Variable Sport Steering’ als optie leverbaar. Voor de echte puristen is de Adaptieve M ophanging met elektronisch instelbare schokdempers, M Sport remmen en M Sport differentieel leverbaar.

Uitrusting

De nieuwe BMW 4 Serie Cabrio is verrassend functioneel. Het variabele compartiment voor de softtop maakt het mogelijk om de bagageruimte van 300 liter (80 liter meer dan de vorige generatie) bij opgevouwen dak te vergroten naar 384 liter bij gesloten dak. Rijden met de kap open blijft aangenaam dankzij het optionele windscherm of de optionele ‘Air Collar’ (hals verwarming), die geïntegreerd is in de hoofdsteunen.

De nieuwe BMW 4 Serie Cabrio komt met tal van nieuwe assistentiesystemen dan het uitgaande model. Front Collision Warning, Lane Departure Warning, Speed Limit Info en parkeersensoren voor en achter zijn standaard. Het nieuwe BMW Operating System 7 maakt het mogelijk om het Control Display (10,25 inch) en de optionele 12,3 inch BMW Live Cockpit Professional volledig te personaliseren en is standaard voorzien van Apple Carplay.

De marktintroductie van de nieuwe BMW 4 Serie Cabrio is in maart 2021. De prijzen van de 4 Cabrio worden later dit jaar bekend gemaakt.

BMW iX3 productie van start

Overzicht

BMW 1 Serie nog aantrekkelijker geprijsd

HomeBMWNieuwsNieuwe BMW 4 Serie Cabrio onthuld