bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW levert met i4 M50 elektrische safety car voor elektrische MotoGP

BMW levert met i4 M50 elektrische safety car voor elektrische MotoGP

BMW presenteert op 15 augustus de eerste elektrische safety car van BMW M GmbH. Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk zal op de Red Bull Ring namelijk de BMW i4 M50 Safety Car ingezet worden tijdens de elektrische MotoGP. Het is niet de eerste keer dat BMW de safety car levert voor de FIM Enel MotoE, zoals de officiƫle naam van de elektrische MotoGP luidt. De i4 M50 zal namelijk de hybride-elektrische i8 als safety car vervangen.

Volledig nieuw en elektrisch
De nieuwe safety car van BMW is gebaseerd op de BMW i4 M50 die aankomende november gepresenteerd zal worden. Hiermee is de BMW i4 M50 tevens de eerste volledig elektrische auto van BMW M GmbH. De i4 M50 is voorzien van een motor op de voor- en achteras. Beide motoren komen tot een gecombineerd vermogen van 544 Pk. Waarbij het gemiddelde verbruik zal liggen tussen 22,5 en 18 kWh per 100 kilometer gebaseerd op de WLTP normen. Al zal de i4 op het circuit zeer waarschijnlijk een hoger verbruik laten zien om de elektrische motorfietsen achter zich te houden. 

Door het speciaal ontwikkelde M-chassis is de BMW i4 M50 in staat om een zeer complete rij ervaring te bieden, waarbij ook de emotie een grote rol speelt. Dit wordt onderstreept doordat BMW voor de elektrische M-uitvoeringen ook speciale aandacht heeft gegeven aan de geluidsbeleving.

Hierdoor is de BMW i4 M50 ook de perfecte basis om te dienen als safety car in de MotoE, waar emotie en snelheid aan de basis staan van iedere Grand Prix.

Volledig M
Markus Flasch, CEO van BMW M GmbH, geeft aan dat er met de nieuwe BMW i4 M50 een nieuw tijdperk aanbreekt. “Met de komst van de eerste volledig elektrische M auto, zetten we de eerste stap in de toekomst. De combinatie van extreem sportieve, performance gedreven en elektrische voertuigen is een zeer interessant thema. We laten op deze manier zien dat de combinatie van sportiviteit, vermogen en dynamiek juist heel goed mogelijk is binnen het emotie gedreven M-label wat de consument zo is gaan waarderen. Terwijl de productieversie van deze elektrische vierdeurs coupĆ© pas in de herfst komt, kunnen de mensen in de zomer al de BMW i4 M50 aanschouwen op het circuit”. Indien u liever op twee wielen rijdt dan op vier. Neem dan eens een kijkje bij Van Harten in Amersfoort. Zij leveren Performance versies van bestaande BMW motorfietsen. Als ontwikkelingsdealer voor BOS Exhausts kunt u de emotie van diverse BMW modellen via uw trommelvlies ervaren.

Omvangrijke update voor elektrische iX3

Overzicht

Circulaire economie centraal bij BMW op IAA Mobility 2021

HomeBMWNieuwsBMW levert met i4 M50 elektrische safety car voor elektrische MotoGP