Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Circulaire economie centraal bij BMW op IAA Mobility 2021

Circulaire economie centraal bij BMW op IAA Mobility 2021
De aanwezigheid van BMW op de autobeurs IAA Mobility 2021 in München draait vooral om rijplezier in verschillende vormen, innovaties om de duurzaamheid te vergroten en visies voor stedelijke mobiliteit. Bezoekers van de beurs krijgen door de nieuwste modellen en de laatste innovaties een overzicht van premium mobiliteit van nu en de toekomst.

De IAA Mobility is voor het eerst in München, thuisstad van BMW. Als grootste standhouder pakt BMW dan ook groots uit, met verschillende locaties in de hele stad. Hierbij draait het allemaal om de circulaire economie. Met zijn “Re:think, Re:duce, Re:use, Re:cycle” filosofie benadrukt BMW zijn doel om de CO2-uitstoot met meer dan 200 miljoen ton te verminderen tot 2030. BMW legt hierbij uit dat het bedrijf het gebruik van ruwe materialen fors terugdringt.

Door ook te kijken naar sociale duurzaamheid, aankopen van materialen, supply chains en sociale verantwoordelijkheid zet BMW zich in om de meest duurzame supply chain op te zetten in de gehele auto-industrie.

BMW iX: het duurzame vlaggenschip
De ster van de show is de BMW iX met zijn vele innovaties op het gebied van elektrische mobiliteit en digitalisering. Elektrische vierwielaandrijving, groot bereik en rijplezier worden mogelijk gemaakt door de vijfde generatie BMW eDrive technologie.

De BMW iX is een moderne SUV die ruimte in het interieur en luxe opnieuw definieert. Bij het ontwerp, materiaalkeuze en fabricatie is duurzaamheid op een nieuw niveau getild. Met een gecombineerd vermogen van 325 tot 523 pk door elektromotoren op beide assen steelt de BMW iX de show.

BMW i4: elektrische mobiliteit in de basis van BMW
Met de BMW i4 arriveert volledige elektrische mobiliteit voor het eerst in de premium middenklasse, en bij het hart van BMW-rijders. De BMW i4 combineert sportief rijplezier met ruimte en praktisch nut. De vooruitgang blijkt uit de vijfde generatie BMW eDrive technologie, het nieuwe BMW iDrive en een grote selectie aan rij-assistenten.

Vanaf zijn introductie is de BMW i4 in twee versies beschikbaar, één daarvan is de allereerst BMW M die lokaal emissievrij rijdt. De BMW i4 M50 levert met zijn 544 pk puur rijplezier die passen bij de producten van BMW M GmbH. De BMW i4 eDrive40 met 340 pk combineert elektrisch rijden met klassieke achterwielaandrijving.

De nieuwe BMW 2 Serie Coupé: puur rijplezier in een premium compacte auto
Nieuwe sportieve standaarden worden neergezet door de geheel nieuwe BMW 2 Serie Coupé. Een opvallend exterieur samen met technologie van de BMW 4 Serie Coupé leiden tot een achterwiel aangedreven, tweedeurs coupé met een ongeëvenaard rijplezier. Dit is met name zichtbaar bij de BMW M240i xDrive coupé met zijn 374 pk zescilinder benzinemotor. Deze sprint in 4,3 seconden van 0 naar 100 km/u.

De nieuwe BMW 4 Serie Gran Coupé: dynamische functionaliteit
Typisch BMW rijplezier, elegantie en moderne functionaliteit komen samen in de nieuwe BMW 4 Serie Gran Coupé. Met vier deuren, een grote achterklep, vijf volwaardige zitplaatsen en mooie lijnen is dit een opvallende toevoeging aan het premium middenklasse-segment. De tweede generatie van de 4 Serie Gran Coupé tekent ook een scherper ontwerp volgens de nieuwe BMW designtaal en een verbeterde rijdynamiek. De BMW 4 Serie Gran Coupé is beschikbaar in vijf varianten, variërend van 184 tot 374 pk.

De nieuwe BMW X3 en nieuwe BMW X4: sportiever, moderner, digitaler
Een sportief uiterlijk en nieuwe technologie kenmerken de nieuwe BMW X3 en nieuwe BMW X4. Nieuwe design-elementen zoals een nieuwe exclusieve grille voor de X4 maken de Sports Activity Vehicle en Sports Activity Coupé nog stoerder. Door een uitbreiding van de uitrusting, zoals speciale sportstoelen, klimaatcontrole in drie zones én BMW Live Cockpit Plus met een 10,25 inch display zijn de BMW X3 en BMW X4 nog aantrekkelijker in de premium middenklasse. Tevens zijn alle benzinemodellen voortaan voorzien van mild hybride technologie.

BMW CE 04: de stille revolutie van BMW motoren
BMW Motorrad brengt elektrische mobiliteit naar het volgende niveau. De BMW CE 04 bijvoorbeeld biedt duurzaam rijplezier op twee wielen. Met een elektrische aandrijving, toekomstbestendig ontwerp en innovatieve connectivity oplossingen op een 10,125 inch display combineert deze scooter transport en communicatie. De 42 pk sterke elektromotor biedt een elektrisch bereik van 130 kilometer én veel rijplezier. Wij verwachten deze motorfiets medio 2022 bij onze collega’s van Van Harten Motorrad.

Indien u de beurs in München gaat bezoeken, wensen wij u alvast veel kijkplezier.

BMW levert met i4 M50 elektrische safety car voor elektrische MotoGP

Overzicht

BMW X5, X6 en X7 zijn leverbaar in gelimiteerd zwart met een vleugje rood

HomeBMWNieuwsCirculaire economie centraal bij BMW op IAA Mobility 2021