Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW X5, X6 en X7 zijn leverbaar in gelimiteerd zwart met een vleugje rood

Bij BMW kenmerkt hun X-gamma met een hoog niveau van comfort en luxe, superieure prestaties en uitgesproken dynamische rijeigenschappen. Twee nieuwe Sports Activity Vehicles (SAV) en de Sports Activity Coupe (SAC) modellen combineren deze kenmerken met een dynamisch en elegant design. De nieuwe highlights zijn de BMW X5 en BMW X6 limited editions Black Vermilion en de BMW X7 limited edition in Frozen Black Metallic. Er zullen slechts enkele exemplaren van deze limited editions naar Nederland komen.

Alleen al in 2020 verkocht BMW in totaal bijna 250.000 exemplaren wereldwijd, waarvan het SAV/SAC- trio een mooie bijdrage aan het succes van BMW leverde. Ongeveer één op de acht van de nieuw-geleverde BMW-modellen was namelijk een BMW X5, X6 of X7.

Deze drie nieuwe editie-modellen gaan de verkoop en beschikken over dezelfde  alle motoren. De marktintroductie begint augustus 2021 en ze kunnen met onmiddellijke ingang besteld worden. De prijzen in Duitsland beginnen bij 93.200 euro voor de BMW X5 Black Vermilion, 100.700 euro voor de BMW X6 Black Vermilion en 108.700 euro voor de BMW X7 in Frozen Black Metallic.

Bijzonder opvallend: BMW X5 en X6 Black Vermilion uitvoering
De Black Vermilion-editie krijgt een samenspel van de kleuren zwart en rood. Zo zal de dubbele nierengrille model-specifieke rode spijlen krijgen wat een contrast is tegen de lakkleur Frozen Black Metallic. Bij de BMW X6 komt dit visuele hoogtepunt op een nog indrukwekkendere manier tot uiting in combinatie met  Iconic Glow ‘nieren’. Verder krijgt  de opvallende voorkant een finishing touch  met M-koplampen Shadow Line met BMW-laserlicht, inclusief geaccentueerde verlichting met blauwe X-signatuur.  

Daarnaast benadrukt het M Sportpakket het sportieve uiterlijk en  dynamische karakter van de BMW X5 en BMW x6 Black Vermilion. Dit gebeurt via specifieke voor- en achterbumpers en de M hoogglans Shadow Line opties. Schitterende rode hoogglanzende M Sport-remklauwen verschuilen zich achter matte, 22- inch dubbelspaaks lichtmetalen M-velgen.

De M Alcantara Anthracite hemelbekleding zorgt voor een buitengewoon verfijnde sfeer in het interieur van de BMW X5 en X6 Black Vermilion-editie. De exclusiviteit van dit editie model wordt benadrukt met een mooi bewerkt Edition-logo op de bekerhouderdeksel . Extra verfijnde accenten worden verzorgd door de glasapplicatie Crafted Clarity op de iDrive Controller, de automatische versnellingshendel, Start/Stop-knop en de BMW Individual kostbare houten interieurbekleding Fineline Black. Bestuurder en passagier voorin reizen in comfortabele stoelen met een groot aantal verstelmogelijkheden, voor het ultieme comfort.

De BMW Individual volledig lederen bekleding Merino Black wordt bovendien versterkt door editie-specifieke rode stiksel voor zowel de bestuurdersstoel als de voorpassagiersstoel. Deze kenmerkende roden accenten zijn ook terug te vinden op de achterbank van de BMW X5 Black Vermilion, welke ook weer te zien zijn  op de rand van zowel de voorste als de achterste vloermatten. De privacy van de passagiers wordt geperfectioneerd door middel van dieper getinte achterruiten, dit past perfect in het sportieve en dynamische design van het zwarte exterieur.

De BMW X7 in Frozen Black Metallic – individueel en expressief
Net zoals de BMW X5 en X6 heeft de nieuwe BMW X7-editie ook de speciale BMW Individual-lakkleur Frozen Black Metallic, maar met details in contrasterende kleuren. De BMW M Sport-remklauwen zijn uitgevoerd in mooi hoogglas rood terwijl de editie specifieke 22-inch BMW Individual Y-spaaks lichtmetalen velgen in het Orbitgrau gekleurd zijn.

In combinatie met het M Sportpakket en de M High Gloss Shadow Line met uitgebreide opties, is het juist de kleurencombinatie die bij de 5,15 meter lange en ruim 2 meter brede zevenzitter extra indrukwekkend maakt. Het interieur van de BMW X7-editie zorgt voor een elegante en discrete sfeer, mede dankzij de M Alcantara Anthracite hemelbekleding, de glasapplicatie Crafted Clarity en zonwerend glas.

Van deze speciale X5, X6 en X7 komen slechts enkele uitvoeringen naar Nederland. We informeren u graag over de beschikbaarheid ervan.

Circulaire economie centraal bij BMW op IAA Mobility 2021

Overzicht

Dit is de nieuwe BMW 2 Serie Coupé

HomeBMWNieuwsBMW X5, X6 en X7 zijn leverbaar in gelimiteerd zwart met een vleugje rood