bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Dit is de nieuwe BMW 2 Serie Coupé

BMW trekt het doek van de nieuwe BMW 2 Serie Coupé, een model dat de focus op sportiviteit legt. Zoals vanouds heeft hij weer gewoon achterwielaandrijving en het topmodel krijgt een zes-in-lijn benzinemotor. Daarnaast zijn er onderdelen van het onderstel overgenomen uit de BMW 4 Serie. Deze elementen vormen hét recept voor een echte rijdersauto.

(Niet) normale nierengrille
Wat meteen opvalt aan de buitenkant is dat deze nieuwe BMW toch weer een ‘normaal’ ogende front grille krijgt. Maar zo normaal is die niet: in plaats van spijlen krijgt de grille verticale lamellen, die elektrisch openen wanneer de motor meer koele lucht nodig heeft. Daarnaast zien we veel driehoekige vormen in de vormgeving van het exterieur. De enkele koplampunits verwijzen naar de legendarische BMW 02 en komen standaard met LED-lampen. Ook de achterzijde ziet er vernieuwend uit, met het korte kontje en de achterlichtunits vol afgeronde geometrische lijnen.

Sportieve proporties
De nieuwe BMW 2 Serie Coupé is ten opzichte van zijn voorganger gegroeid in lengte en breedte. Hij heeft nu een lengte van 4.537 mm en een breedte van 1.838 mm. Hij is 1.390 mm hoog en dat betekent dat hij 28 mm lager is geworden. Deze wijzigingen geven de nieuwe BMW 2 Serie een sportievere uitstraling. Daarnaast zijn de wielbasis en spoorbreedte iets toegenomen, waardoor de auto stabieler in bochten ligt.

Aandrijflijnen
Om te beginnen komt de nieuwe BMW 2 Serie met twee verschillende viercilindermotoren, daarbij is keuze uit een diesel en een benzinevariant. Deze ‘instappers’ hebben allebei achterwielaandrijving en een Steptronic automaat met acht versnellingen. Als sportief topmodel is er de BMW M240i xDrive Coupé, die dankzij een 275 kW/374 pk sterke zescilinder-in-lijn benzinemotor in 4,3 seconden naar de 100 km/u sprint. Dankzij intelligente vierwielaandrijving kunnen bochten nog steeds ‘dwars’ genomen worden.

Rijhulpsystemen
Ten opzichte van de voorganger is het aanbod van bestuurdersassistentiesystemen flink uitgebreid. Standaard zijn er al Approach Control Warning, Speed Limit Info, Lane Departure Warning, Park Distance Control en Cruise Control met remfunctie aanwezig.

Voor het eerst komt er optioneel een Head-up Display in de 2 Serie. Verder zijn de rijhulpsystemen uit te breiden met: Driving Assistant met Lane Change Warning, Rear Collision Warning en Crossing-traffic Warning achter, Active Cruise Control met Stop & Go functie, Reversing Assistant, achteruitrijcamera, Surround View en Remote 3D View.

Van Mexico naar onze showrooms
Alle varianten van de 2 Serie zullen worden gebouwd in het Mexicaanse San Luis Potosí. Begin 2022 kunnen we de eerste exemplaren verwelkomen in de showrooms van Van Poelgeest. Het is wel al mogelijk om pre-orders te plaatsen. De nieuwe 2 Serie is er al vanaf 47.645 euro. Voor de M240i dient u iets dieper in de buidel te tasten; die kost ruim 75.000 euro (consumentenadviesprijzen).

De nieuwe BMW 2 Serie Coupé is voor het eerst te zien op 8 juli 2021, tijdens het Goodwood Festival of Speed in Engeland.

BMW X5, X6 en X7 zijn leverbaar in gelimiteerd zwart met een vleugje rood

Overzicht

BMW-fabriek Dingolfing start productie BMW iX

HomeBMWNieuwsDit is de nieuwe BMW 2 Serie Coupé