bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW-fabriek Dingolfing start productie BMW iX

BMW-fabriek Dingolfing start productie BMW iX

BMW start de serieproductie van de BMW iX in Dingolfing. De iX is van grote betekenis bij BMW’s elektrificatieplan. Vanaf 2025 wil de BMW Groep namelijk dat de helft van alle geproduceerde auto’s een elektrische aandrijfvorm heeft. De fabriek in Dingolfing moest flinke aanpassingen ondergaan om de productie mogelijk te maken, maar ook toekomstige elektrische modellen gaan hiervan profiteren.

Vrijdag 2 juli startte de serieproductie van de BMW iX in Dingolfing. De iX markeert voor BMW een mijlpaal in de transformatie naar elektrische mobiliteit. In de fabriek van Dingolfing rollen nu alle soorten aandrijflijnen van één productielijn. De BMW 5 Serie, 7 Serie en 8 Serie komen immers op dezelfde plek tot stand. Om de iX te kunnen gaan bouwen in serieoplage, moest de fabriek grondig worden verbouwd. In totaal spendeerde de BMW Groep meer dan 400 miljoen euro om de productie van de iX mogelijk te maken.

BMW’s elektrificatieplan
De BMW Groep wil dat vanaf 2025 minimaal de helft van alle nieuwe BMW’s een elektrische aandrijving heeft. De BMW iX gaat een belangrijke rol spelen in dat plan: “De BMW iX zal volgend jaar al een van de modellen met het hoogste volume op de locatie zijn,” vertelt Milan Nedeljković, hoofdverantwoordelijke voor de betreffende productielijn. BMW breidt de productiecapaciteit voor elektrische auto’s stelselmatig uit, zodat er stapsgewijs meer elektrische auto’s van de band kunnen rollen. In het najaar volgt de productie van de volledig elektrische BMW i4, die zal in München worden gebouwd.

Duurzaamheid begint bij productie
Bij de BMW iX draait alles om duurzaamheid. Dat begint al bij het winnen van grondstoffen en de verwerking daarvan in het productieproces. Onafhankelijke auditors hebben bevestigd dat het broeikasgaspotentieel van de BMW iX xDrive40 ongeveer 45 procent lager is dan dat van een vergelijkbare Sports Activity Vehicle met verbrandingsmotor. “We zijn nu al de duurzaamheidsbenchmark voor onze branche. Maar we zullen blijven investeren in hulpbronnenbesparende technologieën en onszelf ambitieuze doelen stellen voor de meest duurzame productie”, benadrukt Milan Nedeljković.

Lokale groene stroom
De BMW Groep is al lange tijd bezig met verduurzamen. Het doel is om de CO2-uitstoot per geproduceerd voertuig tegen 2030 met nog eens 80 procent te verminderen. “Om dit te bereiken, hebben we bij Plant Dingolfing enkele wijzigingen aangebracht en een reeks nieuwe maatregelen doorgevoerd,” zegt fabrieksdirecteur Christoph Schröder. De BMW iX wordt bijvoorbeeld uitsluitend geproduceerd met regionale en rechtstreekse groene stroom van twee waterkrachtcentrales aan de rivieren Isar en Lech. De hele fabriek zal vanaf dit jaar netto CO2-neutraal zijn, door het gebruik van bijbehorende compensaties en certificaten.

BMW iX als transformatie-mijlpaal
De BMW iX is niet alleen als elektrisch voertuig een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van BMW. Ook voor het personeel in de fabriek van Dingolfing betekent de iX een markering van verandering. Het model vereist extra kennis en training voor de iX-bouwers, wat ook voor de toekomst essentieel is. Dat gaat gepaard met het grootste omscholingstraject in de geschiedenis van de BMW-fabriek in Dingolfing. Maar liefst 75.000 medewerkers worden opgeleid op het gebied van digitalisering en e-mobiliteit, om het bedrijf klaar te stomen voor de elektrische toekomst.

Zelf achter het stuur kruipen
Wilt u de iX zelf ervaren en achter het hexagonale stuur kruipen? Eind 2021 verwachten we de iX in de showrooms van Van Poelgeest. We hopen u te zijner tijd te kunnen verwelkomen om de iX te kunnen ervaren.

Dit is de nieuwe BMW 2 Serie Coupé

Overzicht

BMW i Hydrogen NEXT waterstof-techniek wordt op de weg getest

HomeBMWNieuwsBMW-fabriek Dingolfing start productie BMW iX