Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Omvangrijke update voor elektrische iX3

Omvangrijke update voor elektrische iX3

BMW heeft de nieuwe iX3 gepresenteerd. Met behulp van onder meer optische updates is het elektrisch aangedreven model weer helemaal up-to-date. De nieuwe iX3 is per direct leverbaar met een vanafprijs van € 69.000.

De aandrijflijn van de iX3 is voorzien van een elektromotor die is goed voor een vermogen van 286 pk en een koppel van 400 Nm. Dit maakt een acceleratie van 0 naar km/h in 6,8 seconden mogelijk. De BMW is voorzien van een accupakket met een nettocapaciteit van 74 kWh (brutocapaciteit: 80 kWh). Het maximum laadvermogen ligt op 150 kW, waarmee het mogelijk is om in 10 minuten de actieradius met circa 100 kilometer te verhogen. Deze ligt met een volledig opgeladen batterij op 461 kilometer volgens de WLTP-cyclus. De topsnelheid bedraagt 180 km/h. 

In het kader van de zogeheten Life Cycle Impulse zijn omvangrijke uiterlijke wijzigingen doorgevoerd, zowel aan de buitenzijde als in het interieur. De iX3 is voorzien van plattere koplampen en een veel grotere grille, die net als voorheen is afgedicht. Tevens werd het model aan de voor- en achterzijde voorzien van nieuwe bumpers. Dat is mede het gevolg van het feit dat de iX3 voortaan standaard beschikt over het M Sportpakket.

De achterzijde is eveneens voorzien van nieuwe lichtunits, die een opvallende, bijna sculpturale vorm hebben en tevens zijn voorzien van een omlijsting die donkerder van kleur is dan voorheen. Subtiele accenten in de kleur ‘i Blau’ maken duidelijk dat deze BMW over een elektrische aandrijflijn beschikt. Tot de standaarduitrusting behoren adaptieve led-koplampen, tegen meerprijs kunnen deze worden voorzien van Laserlight-technologie.

Het interieur is bij de modelwijziging eveneens onderhanden genomen. Het dashboard, dat sterke gelijkenissen vertoont met dat van de 3- en 4-serie, is voortaan voorzien van een 12,3 inch display. Bovendien is achter het stuurwiel een digitaal instrumentarium in de maat 10,25 inch te vinden. Ook de ventilatieroosters in de middenconsole werden voorzien van een nieuw design, in het vervolg prijkt er tussen de roosters een klein display waarop de temperatuur kan worden afgelezen. Hieronder zijn drukknoppen geplaatst waarmee de temperatuurinstelling kan worden aangepast.

Daarnaast zorgt nieuwe software ervoor dat het infotainmentsysteem nog meer functionaliteit biedt. De optielijst werd uitgebreid met Driver Assistant Professional en de BMW Drive Recorder, waarmee het mogelijk is om video-opnames te maken van de directe omgeving van de auto.

De nieuwe iX3 wordt leverbaar in de uitvoeringen als Executive en High Executive. Het model wordt geproduceerd in de Chinese stad Shenyang. Met een vanafprijs van € 69.000 is de nieuwkomer, die per direct kan worden besteld, iets duurder dan voorheen, maar daar staat tegenover dat het M Sportpakket als gezegd voortaan standaard aan boord is.

De BMW i Vision Circular: EV voor het jaar 2040

Overzicht

BMW levert met i4 M50 elektrische safety car voor elektrische MotoGP

HomeBMWNieuwsOmvangrijke update voor elektrische iX3