bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW M GmbH viert 50e verjaardag op het 2022 Goodwood Festival of Speed

BMW M GmbH viert 50e verjaardag op het 2022 Goodwood Festival of Speed

Bij de opvallende ‘Central Feature’ buiten Goodwood House worden de iconische modellen van BMW M in het zonnetje gezet. Ook beleeft de allereerste BMW M3 Touring zijn wereldpremière.

Alle ogen zullen gericht zijn op BMW M GmbH tijdens het 2022 Goodwood Festival of Speed, als BMW’s legendarische Motorsport divisie vijf decennia van succes viert. Festivalgangers zullen getuige zijn van de wereldpremière van de allereerste BMW M3 Touring. Dit alles tegen de achtergrond van een opvallende centrale sculptuur op het gazon van Goodwood House, ontworpen als eerbetoon aan 50 jaar uitmuntendheid in de autosport en met een aantal van de meest iconische modellen van BMW M. Elders kunnen bezoekers de nieuwste modellen uit BMW’s opwindende modellengamma zien – en in sommige gevallen ook rijden –, waaronder de nieuwe BMW iX1, i7, i4 en iX M60.

Voor het eerst in zijn geschiedenis zal het BMW M-gamma worden aangevuld met een BMW M3 Touring, die een distillatie is van de technologische kracht en knowhow van de BMW M3 en M4-familie, gecombineerd met het praktische karakter van een vijfdeurs touring model. Dit nieuwste BMW M model wordt op donderdag 23 juni om 10.00 uur (BST) bij BMW M op Trackside onthuld, samen met een high-performance M3 Touring met Performance Parts, en is vervolgens elke dag van het Festival op de Hillclimb te zien in de categorie ‘First Glance’.

Verleden, heden en toekomst

Met BMW M GmbH als honoured marque zal de Central Feature voor Goodwood House tal van BMW M modellen uit het verleden, heden en de toekomst omvatten. BMW UK voegt zijn legendarische BMW 3.0 CSL toe aan de Central Feature, terwijl BMW Group Classic nog drie andere exemplaren beschikbaar stelt: de BMW M1 Procar uit de late jaren 70, een WTCC BMW 3 Serie E90 en de Le Mans winnende BMW V12 LMR uit 1999. De display wordt gecompleteerd door de BMW M LMDh racewagen, die volgend jaar zijn debuut maakt.

Naast de historische BMW M-modellen voor de Central Feature, brengt BMW Group Classic nog vier beroemde racewagens naar de Hillclimb van Goodwood. Pedro Piquet (BRA), zoon van drievoudig F1-wereldkampioen Nelson Piquet, zal ‘s werelds eerste F1-wereldkampioenauto met turbo-aandrijving besturen, de Brabham BMW BT52 uit 1983.

Voor velen zal BMW M at Trackside het middelpunt vormen van de festiviteiten tijdens het lange weekend. De stand wordt bekroond door een originele BMW M1 en zal plaats bieden aan iconische modellen uit het roemruchte verleden van BMW M, van de legendarische BMW M3 E30 tot de eerbiedwaardige BMW M3 CSL E46. Ze zullen hun plaats innemen naast een opwindende line-up van moderne BMW M highlights, van de 635 pk sterke BMW M5 CS en de BMW M4 GT3 met circuitcapaciteiten tot de exclusieve nieuwe BMW M850i Cabrio en de innovatieve elektrische BMW i4 M50. Bezoekers krijgen een voorproefje van de toekomst van BMW M met de innovatieve BMW Concept XM, een visie van compromisloze topprestaties en extravagante luxe.

Focus op duurzaamheid

Op de Stable Yard – opnieuw gewijd aan BMW’s nieuwste reeks volledig elektrische en geëlektrificeerde modellen – is de verbluffende BMW i Vision Circular te zien, een concept dat illustreert hoe vastbesloten het bedrijf is om de meest duurzame fabrikant te worden. Geoptimaliseerd voor de circulaire economie en met het doel om 100% gerecycled en recyclebaar materiaal te gebruiken, biedt de BMW i Vision Circular een beeld van een compacte, maar tegelijkertijd luxueuze volledig elektrische auto met een focus op duurzaamheid voor het jaar 2040.

Het Goodwood Festival of Speed wordt gehouden van 23-26 juni 2022.

Een nieuw design, een nieuwe naam: opwindende camouflage-outfit met traditionele elementen voor de BMW M Hybrid V8

Overzicht

Nieuwe BMW iFACTORY in Hongarije is eerste autofabriek ter wereld die auto’s produceert zonder CO2-emissie

HomeBMWNieuwsBMW M GmbH viert 50e verjaardag op het 2022 Goodwood Festival of Speed