bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Een nieuw design, een nieuwe naam: opwindende camouflage-outfit met traditionele elementen voor de BMW M Hybrid V8

Vooruitlopend op de testfase voor het LMDh-prototype voor het seizoen 2023 in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, kondigt BMW M Motorsport de naam, het design en een opwindende camouflage-outfit voor de auto aan. De BMW M Hybrid V8 krijgt een look die is ontworpen door BMW Group Designworks. Hij verwijst naar de geschiedenis van BMW M Motorsport in Noord-Amerika en definieert tegelijkertijd een dynamische hybride-elektrische toekomst.

Deze boodschap wordt herhaald door Franciscus van Meel, CEO van BMW M GmbH: “De meest belangrijke taak en de grootste uitdaging voor het ontwerpteam van het LMDh-programma was dat het prototype duidelijk herkenbaar moet zijn als een BMW M Motorsport-auto. En ik kan tegen alle fans zeggen: één blik is voldoende om te bevestigen dat de BMW M Hybrid V8 een BMW is. Hij draagt duidelijk de genen van BMW M. Ik houd ook van de camouflage-kleurstelling met zijn verwijzingen naar de grote geschiedenis van het merk in Noord-Amerika.”

Typische BMW M designelementen

Het kenmerk van het design van de BMW M Hybrid V8 zijn de brede nieren. Daarnaast heeft hij typische BMW M designelementen zoals het jubileumlogo op de motorkap, de dubbele BMW pictogramlichten, de dynamisch gevormde zijkanten, de bestickering met Hofmeister-knik, de M ‘haak’-spiegels en de achterlichten. De camouflage-outfit waarin de BMW M Hybrid V8 zijn tests zal voltooien, bevat veel elementen uit vijf decennia autosporthistorie in Noord-Amerika. De afbeeldingen van iconische raceauto’s – de BMW 3.0 CSL uit 1976, de BMW M1/C uit 1981, de BMW 320i Turbo uit 1978, de BMW GTP uit 1986, de BMW M3 E36 GTS-2, de BMW Z4 GTLM en de BMW M8 GTE – vormen een grafisch mozaïek dat de vorm van de BMW M Hybrid V8 aan het oog onttrekt tijdens de ontwikkelingstests.

Oogt en presteert als een BMW

“Het was de taak van mijn team om de BMW M Hybrid V8 eruit te laten zien als een BMW, en elke mogelijkheid aan te grijpen om hem ook op het circuit als een BMW te laten presteren”, zegt Michael Scully, Designworks Global Automotive Director bij BMW Group. “Het design beschikt over BMWs DNA van doelgerichte, efficiënte prestaties, nu met een geoptimaliseerde hybride-elektrische aandrijflijn. De camouflage-outfit is een eerbetoon aan 50 jaar M door te verwijzen naar de fameuze modellen uit BMW’s rijke geschiedenis in de IMSA-raceklasse. Tegelijkertijd verhult de camouflage op unieke wijze de toekomstgerichte geometrie en technologieën van de BMW M Hybrid V8 tijdens de  belangrijkste ontwikkelingsfase van het project op het circuit. Als je goed kijkt, zie je meerdere winnaars van de 24 uur van Daytona, evenals de allereerste speciaal gebouwde IMSA GTP-auto uit 1981, de BMW M1/C. We zullen deze camouflage opvolgen met een fabrieks-kleurstelling die het dynamisme en de opwinding van hybride-elektrisch aangedreven autosport illustreert.”

Circuittechnologie voor de openbare weg: intensieve tests met de nieuwe BMW M2 op de Salzburgring

Overzicht

BMW M GmbH viert 50e verjaardag op het 2022 Goodwood Festival of Speed

HomeBMWNieuwsEen nieuw design, een nieuwe naam: opwindende camouflage-outfit met traditionele elementen voor de BMW M Hybrid V8