Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Circuittechnologie voor de openbare weg: intensieve tests met de nieuwe BMW M2 op de Salzburgring

Circuittechnologie voor de openbare weg: intensieve tests met de nieuwe BMW M2 op de Salzburgring

Op de Oostenrijkse Salzburgring is een dynamische rijtest met de nieuwe BMW M2 onder circuitomstandigheden uitgevoerd. De krachtige aandrijving, het M onderstel en de twee transmissie-opties garanderen een unieke, sportieve rijervaring, zelfs als je tot het uiterste gaat.

Met nog maar een paar maanden te gaan tot de wereldpremière van de nieuwe BMW M2, is de laatste testfase in de ontwikkeling van de nieuwe high-performance auto ingeluid. De nieuwe BMW M2 biedt volbloed racetechnologie voor op de weg. In overeenstemming met zijn nauwe band met het circuit werd de rijdynamiek van de auto onderworpen aan een intensieve test op de Salzburgring in Oostenrijk.

De tests spitsten zich toe op de rijdynamiek en het onderstel, en de nieuwe BMW M2 maakte indruk met uitstekende eigenschappen. Het nieuwe productiemodel heeft een vergelijkbaar prestatieniveau als de BMW M2 CS, de exclusieve, special edition sportwagen van BMW M GmbH. Hij laat de bestuurder onder alle omstandigheden dat pure circuitgevoel ervaren – zelfs op de limiet.

Beproefde motoren

Het vermogen dat onder de motorkap van de BMW M2 schuilgaat, wordt geleverd door de beproefde motoren uit de M3 en M4 modellen. De twee verkrijgbare transmissietypen, de handgeschakelde 6-versnellingsbak en de 8-traps M Steptronic versnellingsbak, garanderen dat het vermogen op een uiterst dynamische manier wordt geleverd, waardoor het pure rijplezier opnieuw wordt gedefinieerd. De sportieve rijeigenschappen worden versterkt door het adaptieve M-onderstel en de achterwielaandrijving van de nieuwe BMW M2. Het krachtige remsysteem is afkomstig uit de M3 en M4 en zorgt ervoor dat het vermogen moeiteloos onder controle wordt gehouden.

Carbon dak

Het sportieve uiterlijk van de nieuwe BMW M2 wordt gecompleteerd door een keur aan speciale uitrustingsopties. Zoals een carbon dak om het gewicht te verminderen, naast andere voordelen. M carbon kuipstoelen voor de bestuurder en passagier, ook als optie verkrijgbaar, benadrukken de race-uitstraling van de nieuwe BMW M2.

De wereldpremière van de nieuwe BMW M2 vindt plaats in oktober, gevolgd door de marktintroductie in april 2023.

Presentatie van de nieuwe BMW M4 GT4 met BMW M Motorsport design luidt verkoopfase in

Overzicht

Een nieuw design, een nieuwe naam: opwindende camouflage-outfit met traditionele elementen voor de BMW M Hybrid V8

HomeBMWNieuwsCircuittechnologie voor de openbare weg: intensieve tests met de nieuwe BMW M2 op de Salzburgring