bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Presentatie van de nieuwe BMW M4 GT4 met BMW M Motorsport design luidt verkoopfase in

Presentatie van de nieuwe BMW M4 GT4 met BMW M Motorsport design luidt verkoopfase in

Met de officiële presentatie in de aanloop naar het SRO raceweekend op de VIRginia International Raceway (VS) luidt BMW M Motorsport de verkoopfase in van de nieuwe BMW M4 GT4, die vanaf het seizoen 2023 de succesreeks van zijn voorganger in de internationale GT4-categorie moet voortzetten.

De auto was afgelopen vrijdag voor het eerst te zien in het BMW M Motorsport design, nadat hij eerder al met succes een testrace in camouflagekleuren had gereden op de Nürburgring-Nordschleife. De nieuwe BMW M4 GT4 gaat in de verkoop met tal van technische highlights en voor een nettoprijs van 187.000 euro. De productie start in oktober 2022, zodat de eerste auto’s op tijd aan de teams kunnen worden geleverd voor de start van het seizoen 2023. Bestellen kan nu al bij Van Poelgeest Motorsport.

“We zijn de uitdaging aangegaan om een opvolger te ontwikkelen voor de zeer succesvolle eerste generatie BMW M4 GT4”, aldus Franciscus van Meel, CEO van BMW M. “Met behulp van een breed scala aan feedback van klanten, ons ervaren ontwikkelingsteam en de nieuwe, op de zesde generatie BMW M4 gebaseerde productieauto is een snellere, nog betrouwbaardere en zeer opwindende nieuwe BMW M4 GT4 ontstaan.”

Technologie van het productiemodel
De nieuwe BMW M4 GT4 is ontwikkeld om races en titels te winnen, net als zijn voorganger. Daartoe zijn de nieuwste technologieën van het productiemodel gecombineerd met een reeks componenten van zijn grote broer, de BMW M4 GT3. De ontwikkelaars concentreerden zich op vier belangrijke gebieden: prestaties, betrouwbaarheid, kostenefficiëntie en onderhoudsvriendelijkheid. Daarnaast hebben verdere ontwikkelingen op het gebied van ergonomie en elektronica de klantervaring aanzienlijk verbeterd. Daartoe behoort de M Track Cockpit, die veel instellingen en controles van de auto rechtstreeks via de bedieningselementen mogelijk maakt, waardoor de meer tijdrovende verbinding met een laptop tot een minimum wordt beperkt.

Sterke partners
Bij de ontwikkeling van de nieuwe BMW M4 GT4 kon BMW M Motorsport rekenen op de steun van sterke partners. Bcomp, H&R, PUMA, RAVENOL en RECARO deelden waardevolle expertise op hun gebied en leverden zo een belangrijke bijdrage aan het succes van het project.

Na de presentatie in de VS gaat de BMW M4 GT4 de laatste testfase in. In deze fase zal de wagen onder meer deelnemen aan de volgende race van de Nürburgring Endurance Series en aan de 24 Uur van Portimão (POR). De productie voor levering aan klanten moet in oktober 2022 van start gaan. Maar deze auto is nu al te bestellen bij Van Poelgeest Motorsport. Dankzij het feit dat de raceauto een sterke band heeft met de straatversie en een SRO-homologatie in het verschiet ligt, kan de auto worden ingezet in alle GT4-raceseries over de hele wereld.

Eerste BMW M3 Touring ooit maakt zijn debuut

Overzicht

Circuittechnologie voor de openbare weg: intensieve tests met de nieuwe BMW M2 op de Salzburgring

HomeBMWNieuwsPresentatie van de nieuwe BMW M4 GT4 met BMW M Motorsport design luidt verkoopfase in