bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Eerste BMW M3 Touring ooit maakt zijn debuut

Eerste BMW M3 Touring ooit maakt zijn debuut

Het heeft lang geduurd tot BMW een krachtige middelgrote stationwagon op de markt bracht. Maar nu is het zover, de M3 Touring is klaar voor een clientèle die sportiviteit wil combineren met alledaagse bruikbaarheid.

Wie voor de M3 Touring kiest, krijgt een unieke combinatie van dynamiek, wendbaarheid en perfecte geschiktheid voor dagelijks gebruik en lange afstanden. De vormgeving is individueel, zodat de M3 Touring zich binnen de modelserie duidelijk onderscheidt met M-specifieke designkenmerken. Daartoe behoren de frameloze BMW nieren met grote luchtinlaten aan de zijkanten. De wielkasten zijn krachtig vormgegeven, daartussen zitten brede side skirts. Natuurlijk ontbreken ook de M kieuwen in de voorspatborden niet. Welke exterieurkleur je ook kiest, het dak van de M3 Touring is altijd hoogglans zwart.

Altijd als Competition

Er komt maar één versie van de BMW M3 Touring – en dat is de Competition-variant met maar liefst 510 pk. Voor de aandrijving zorgt de 3,0-liter zes-in-lijn motor die voor de Competition-modellen ontwikkeld werd, met een maximum koppel van 650 Nm. Deze motor staat bekend om zijn hoogtoerige karakteristiek, zodat hij hoge belastingsbereiken en aanhoudende lineaire vermogensafgifte kan bieden. Als je met deze Touring naar het circuit wilt, dan kan dat zeker.

Drie schakelprogramma’s

Het vermogen wordt op het asfalt overgebracht via een 8-traps Steptronic versnellingsbak. Er zijn drie schakelprogramma’s waaruit je kunt kiezen, die met paddles op het stuurwiel kunnen worden veranderd. Ook aan boord is het M xDrive vierwielaandrijvingssysteem, dat gecombineerd is met het M differentieel.
De acceleratie van 0 naar 100 km/u vergt 3,6 seconden, en van 0 naar 200 km/u duurt 12,9 seconden. De topsnelheid is standaard 250 km/u. Als je het optionele M Drivers Package kiest, kun je met snelheden van maximaal 280 km/u rijden.

Het interieur

Zoals het performancemodellen betaamt, is het interieur ook sportief, zowel qua design als qua functionaliteit. Het dashboard is nog beter op de bestuurder gericht om een intense rijervaring te creëren. Het BMW Curved Display met M-specifieke displays draagt hieraan bij.

M sportstoelen en lederen bekleding zijn standaard. Als je nog meer sportiviteit wilt, kun je ook de optionele M Carbon kuipstoelen bestellen. Tot de standaarduitrusting behoren ook een automatische klimaatregeling met 3 zones, BMW Live Cockpit Plus met navigatiesysteem, ambianceverlichting, een hifi-luidsprekersysteem en het binnen- en buitenspiegelpakket.

Met een M-specifiek bedieningsconcept krijg je toegang tot instellingen voor de motor, het onderstel, de stuurinrichting en het remsysteem. Voor veiligheid en meer comfort is er een ruime keuze aan systemen voor automatisch rijden. Zo zijn Front Collision Warning, Park Distance Control en Speed Limit Info standaard aan boord.

De BMW M3 Touring maakte zijn debuut op het Goodwood Festival in Groot-Brittannië op 22 juni 2022. De eerste bestellingen kunnen vanaf september worden geplaatst, terwijl de productie in november zal beginnen.

Dubbele overwinning: Colin Caresani wint als eerste Nederlander race in DTM Trophy in Imola

Overzicht

Presentatie van de nieuwe BMW M4 GT4 met BMW M Motorsport design luidt verkoopfase in

HomeBMWNieuwsEerste BMW M3 Touring ooit maakt zijn debuut