Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Dubbele overwinning: Colin Caresani wint als eerste Nederlander race in DTM Trophy in Imola

Dubbele overwinning: Colin Caresani wint als eerste Nederlander race in DTM Trophy in Imola

De Nederlander Colin Caresani beleefde een droomweekend in de DTM Trophy op het circuit van Imola (Italië). De coureur van Van Poelgeest Motorsport rijdt pas zijn eerste seizoen, met de BMW M4 GT4, in de DTM Trophy, maar wist toch beide races op het beroemde ‘Autodromo Enzo e Dino Ferrari’ te winnen. Caresani behaalde zijn eerste overwinning in de openingsrace op zaterdag, pas zijn derde race in de DTM Trophy. Hij nam de leiding bij de start met zijn BMW M4 GT4 met startnummer 47 en keek niet meer achterom. Dat succes bekroonde hij met zijn tweede overwinning op rij na een zwaarbevochten en bewogen tweede race op zondag. Na vier van de 14 races van het seizoen deelt Caresani de leiding in het algemeen klassement met de Duitser Tim Heinemann (Toyota). Beide rijders hebben 69 punten op hun naam staan.

Wederom podium voor BMW M4 GT

Tijdens de openingsrace op zaterdag werd er opnieuw een podiumplek ingenomen door de BMW M4 GT4. Moritz Löhner (D) eindigde als derde in de auto met startnummer 11 van FK Performance Motorsport. De vierde plaats ging naar Theo Oeverhaus (D) in de Walkenhorst Motorsport BMW M4 GT4 met startnummer 34. Nadat hij op zaterdag zijn eerste overwinning had gescoord, maakte hij op zondag meteen een dubbelslag: Colin Caresani werd tweevoudig racewinnaar in de DTM Trophy op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari. Met zijn Van Poelgeest Motorsport BMW M4, gerund door Project 1, weet hij de race naar zijn hand te zetten tijdens de zwaarbevochten race. Net als de dag ervoor eindigde Jacob Riegel (D) na 17 ronden op de tweede plaats in de Aston Martin Vantage van het Speed Monkeys-team, gevolgd door de Franse Mercedes-AMG rijder Edouard Cauhaupé (BWT Mücke Motorsport). Bij de start van de race op zondag was er al gelijk sprake van felle gevechten. Riegel, Cauhaupé en Porsche-rijder Ricky Capo (AUS, rijdend voor het KÜS Team Bernhard), die als derde was gestart, maakten contact met hun op productiemodellen gebaseerde GT-sportwagens. Toyota-coureur Tim Heinemann (Toyota Gazoo Racing Germany powered by Ring-Racing) maakte perfect gebruik van de situatie en nam de leiding over. De Duitser verdedigde zijn voorsprong aanvankelijk met hand en tand. In de negende ronde gaf Heinemann de leiding echter op na een aanwijzing van de wedstrijdleider: wegens een overtreding tijdens de procedure op de startgrid moest hij twee plaatsen inleveren. Daardoor kreeg Caresani de leiding in handen en Riegel de tweede plaats. Cauhaupé wist uiteindelijk te profiteren van een fout van Heinemann en eiste de derde plaats op. Daarna maakte het leidende trio bestaande uit Caresani, Riegel en Cauhaupé zich los van de rest van het veld, hun posities bleven ongewijzigd tot aan de finish.

Wiel-aan-wiel duels

Heinemann, de DTM Trophy-kampioen van 2020, moest daarentegen hard werken om de vierde plaats te verdedigen. Achter hem wachtten Capo, Riegels teamgenoot Nick Hancke (D) en de eveneens Duitse BMW-rijders Theo Oeverhaus (Walkenhorst Motorsport) en Moritz Löhner (FK Performance Motorsport) tot Heinemann een foutje zou maken. Intensieve gevechten en spannende wiel-aan-wiel duels bepaalden het beeld tijdens de tweede helft van de race. Toch wist Heinemann op knappe wijze zijn positie te verdedigen. Hij stelde de vierde plaats zeker, gevolgd door Hancke en Caresani’s teamgenoot Louis Henkefend (D). De Amerikaan JP Southern (EastSide Motorsport) werd zevende met zijn Audi van Oeverhaus. Löhner moest bijna opgeven, maar wist toch nog het laatste punt te scoren door als tiende te eindigen. Capo had minder geluk: een lekke band als gevolg van contact met een rivaal maakte een vroegtijdig einde aan zijn race.

Gezamenlijk aan de leiding

In het algemeen klassement staan Caresani en Heinemann gezamenlijk aan de leiding na vier van de 14 races van het seizoen. Beide coureurs hebben 69 punten op hun naam staan. Oeverhaus staat derde met 42 punten voor Riegel (40) en Cauhaupé (38). Het seizoen van de DTM Trophy 2022 gaat over twee weken verder met de volgende races op het Norisring stratencircuit in het Duitse Neurenberg. Dan mag de Van Poelgeest Motorsport BMW M4 weer bewijzen wat hij waard is.

BMW M3 Touring MotoGP Safety Car te zien op Goodwood Festival of Speed

Overzicht

Eerste BMW M3 Touring ooit maakt zijn debuut

HomeBMWNieuwsDubbele overwinning: Colin Caresani wint als eerste Nederlander race in DTM Trophy in Imola