bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW M3 Touring MotoGP Safety Car te zien op Goodwood Festival of Speed

BMW M3 Touring MotoGP Safety Car te zien op Goodwood Festival of Speed

Als sinds 1999 levert BMW M de safety car voor de Moto GP, de hoogste raceklasse in de motorsport. Tijdens het Goodwood Festival of Speed kunnen de bezoekers als eerste kennis maken met de nieuwste officiële safety car van BMW M: De BMW M3 Touring. BMW maakt daarnaast direct van de gelegenheid gebruik om 50 jaar M GmbH te benadrukken, waardoor ook M-modellen uit het verleden te bewonderen zijn. De BMW M3 MotoGP Safety Car zal als eerst ingezet worden tijdens de British Grand Prix op Silverstone.

Sterke basis
De basis van de M3 Touring Safety Car is uiteraard de reguliere BMW M3 Touring. De eerste M3 in stationwagon uitvoering zal als productiemodel ook zijn debuut maken tijdens het Goodwood Festival of Speed. De BMW M3 Touring combineert de technische capaciteiten en de hoge mate van afwerking met de reguliere BMW M3 en M4. Doordat de Touring voorzien is van X-Drive wordt daarnaast het praktische karakter van de Touring verder benadrukt. Met 5 deuren en voldoende opbergmogelijkheden ontstaat daardoor een praktische station, die ook op sportief vlak niet onder doet voor BMW’s M-logo. Franciscus van Meel, CEO van BMW M GmbH zegt hier het volgende over: “De wereldpremière van de nieuwe BMW M3 Touring is een ander hoogtepunt in ons jubileumjaar, aangezien we voor het eerst in onze 50-jarige geschiedenis een BMW M3 zullen introduceren als toermodel”.

De Safety Car aanpassingen
Over de BMW M3 Touring MotoGP Safety Car geeft van Meel aan: “Het opnemen van deze nieuwe high-performance auto in onze vloot van MotoGP safety cars is voor ons een voor de hand liggende volgende stap. Tijdens onze decennialange samenwerking met Dorna Sports, eigenaar van de MotoGP-rechten, hebben we altijd veel waarde gehecht aan het leveren van de nieuwste BMW M-modellen voor veiligheidsdoeleinden op het circuit, en we zetten deze traditie voort met de BMW M3 Touring MotoGP Safety Car. We kijken er erg naar uit om hem te zien presteren op de legendarische Goodwood hillclimb en later in de races op het hoogste niveau van de autosport te zien.”

Uiteraard is het er ook het nodige aangepast aan de Safety Car om te voldoen aan de richtlijnen die gelden binnen de MotoGP. Ten eerste is de auto voorzien van het volledige BMW M Performance Parts pakket. Verdere aanpassingen zijn onder andere Recaro stoelen, 4-punts veiligheidsgordel, extra dwarsbalken, daklichten, flitsers voor, noodstopschakelaar en een brandstof afzuigingssysteem.

Visueel is de BMW M3 Touring MotoGP een eerbetoon aan 50 jaar BMW m GmbH en de lange samenwerking met de MotoGP. De safety car zal een speciale 50 Years of BMW M Livery dragen, en alle MotoGP safety cars van 1999 tot heden staan op de auto vermeld.

De productie van de BMW i3 loopt ten einde met een jubileum en de exclusieve HomeRun Edition.

Overzicht

Dubbele overwinning: Colin Caresani wint als eerste Nederlander race in DTM Trophy in Imola

HomeBMWNieuwsBMW M3 Touring MotoGP Safety Car te zien op Goodwood Festival of Speed