bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

De productie van de BMW i3 loopt ten einde met een jubileum en de exclusieve HomeRun Edition.

DE PRODUCTIE VAN DE BMW I3 LOOPT TEN EINDE MET EEN JUBILEUM EN DE EXCLUSIEVE HOMERUN EDITION.

Van het eerste volledig elektrische productiemodel van het merk uit de serieproductie zijn tot nu toe 250.000 exemplaren gemaakt. Binnenkort stopt de productie van deze pionier. Met de introductie van de HomeRun Edition komt er een einde aan een tijdperk.

Een tijdperk eindigt binnenkort in de fabriek van de BMW Group in Leipzig. De serieproductie van de BMW i3 loopt nu ten einde, zo’n acht en een half jaar nadat hij gelanceerd werd. Een bron van inspiratie, een aanjager van innovatie, een pionier op het gebied van lokaal emissievrij rijplezier: de lijst van eigenschappen die de eerste in serie geproduceerde auto met volledig elektrische aandrijving van de BMW Group sinds zijn debuut in 2013 hebben vergezeld, is lang. De BMW i3 begon als een exotisch exemplaar op de nog nauwelijks aangeboorde markt voor elektrische voertuigen, ontwikkelde zich al in de loop van zijn productieperiode tot een icoon met onmiskenbaar charisma en gaat de geschiedenis in als een pionier op het gebied van duurzame mobiliteit.

Nieuw hoofdstuk
Voor de BMW Group Plant Leipzig is het afscheid van de BMW i3 gekoppeld aan het begin van een nieuw hoofdstuk in elektrische mobiliteit. In een naadloze overgang zullen daar met onmiddellijke ingang nog meer e-drive componenten worden vervaardigd, naast de productie van hoogvoltage accumodules, wat al gebeurt sinds mei 2021. En vanaf volgend jaar zal de volgende generatie van de MINI Countryman op dezelfde productielijn worden gemaakt – onder andere met een volledig elektrische aandrijving.

Lokaal emissievrij, elegant en exclusief: de HomeRun Edition van de BMW i3s
Nu laat de BMW i3 opnieuw de elegante en extravagante kant van zijn karakter zien met de BMW i3s HomeRun Edition, die voor het eerst wordt voorzien van een Frozen lakafwerking van BMW Individual. Deze première gaat gepaard met een maximum aan exclusiviteit: van de BMW i3s HomeRun Edition zijn slechts tien exemplaren gemaakt.

Exclusief voor de BMW i3s HomeRun Edition zijn er twee nieuwe BMW Individual lakafwerkingen aan het gamma toegevoegd: Frozen Dark Grey en Frozen Red II. Verder is de HomeRun Edition voorzien van 20-inch lichtmetalen wielen in dubbelspaaks design, een elektrisch bedienbaar glazen dak, zonwerend glas en Adaptive LED-koplampen. De speciale modellen zijn ook voorzien van het bijzonder hoogwaardige Suite-interieur, met onder meer Vernasca Dark Truffle lederen bekleding, een met leder bekleed dashboard, een lederen stuurwiel met gegalvaniseerde bekleding, een Carum Grey dakbekleding, ambianceverlichting en de welkomstverlichting. Andere opties zijn verwarmbare stoelen, comfort-toegang, een alarmsysteem, Real Time Traffic Information, Conciërge Service, Park Distance Control en achteruitrijcamera. Ook inbegrepen zijn het Comfort pakket en Driving Assistant Plus, het Professional navigatiesysteem, telefonie met draadloos opladen, het Harman Kardon hi-fi speakersysteem en online entertainment.

De productie van de tien speciale modellen was een laatste hoogtepunt, niet alleen voor de medewerkers die bij de productie ervan in de BMW Groepsfabriek Leipzig betrokken waren. Klanten van de speciale modellen konden de voltooiing van de voertuigen in de montagehal zelf meemaken.

Per BMW i7 naar de G7-top in Schloss Elmau

Overzicht

BMW M3 Touring MotoGP Safety Car te zien op Goodwood Festival of Speed

HomeBMWNieuwsDe productie van de BMW i3 loopt ten einde met een jubileum en de exclusieve HomeRun Edition.