bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Per BMW i7 naar de G7-top in Schloss Elmau

Per BMW i7 naar de G7-top in Schloss Elmau

BMW Group verzorgde een lokaal emissievrije pendeldienst voor de bijeenkomst van staatshoofden en regeringsleiders.

De staatshoofden en regeringsleiders van ’s werelds belangrijkste geïndustrialiseerde naties kwamen van 26 tot 28 juni 2022 bijeen in Schloss Elmau in Beieren voor een G7 topontmoeting. De BMW Groep verzorgde een pendeldienst voor het evenement, dat op initiatief van de Duitse regering plaatsvond. Behalve de nieuwste productiemodellen omvatte de pendelvloot ook drie exemplaren van de gloednieuwe BMW i7 xDrive60, die nog maar een paar weken geleden werd onthuld.

Vijf maanden voor de marktintroductie

De aanwezigheid van de BMW i7 in het wagenpark gaf de verzamelde hoogwaardigheidsbekleders de gelegenheid om het rijcomfort en de futuristische ambiance van de elektrisch aangedreven sedan te ervaren, maar liefst vijf maanden voordat hij wereldwijd op de markt komt. Een high-security uitvoering van de nieuwe BMW 7 Serie zal in de loop van 2023 aan het modellengamma worden toegevoegd. De Protection Vehicles van de BMW Group zijn op maat gemaakt voor personen die speciale bescherming nodig hebben, en voor het eerst worden ze ook leverbaar met een volledig elektrische aandrijflijn.

De voertuigarchitectuur van de nieuwe 7 Serie werd van meet af aan opgezet voor zowel verbrandingsmotoren als voor geëlektrificeerde aandrijfsystemen. Bij de productieontwikkeling van de luxe sedan werd al rekening gehouden met het nieuwe en innovatieve beveiligingsconcept van de volgende generatie high-security uitvoeringen.

Ongeëvenaarde combinatie

Dit geïntegreerde beveiligingsconcept zorgt er samen met het ‘craft manufacturing’ proces in de BMW Group fabriek Dingolfing voor dat ook de elektrische variant van het nieuwe high-security model kan bogen op een ongeëvenaarde combinatie van bescherming, uitstraling, ruimte en duurzaamheid. De BMW Group presenteerde een conceptvoertuig dat de compatibiliteit van verhoogde beschermingsniveaus en duurzame mobiliteit demonstreert tijdens het IAA Mobility 2021 evenement. De BMW Concept iX5 Hydrogen Protection VR6 was uitgerust met een door waterstof aangedreven brandstofcelaandrijving, waardoor het wereldwijd het allereerste concept voor een high-security voertuig van een grote autofabrikant is dat emissievrij rijden mogelijk maakt en een gecertificeerde klasse VR6-bescherming biedt.

Elektriserende luxe: productiestart van de nieuwe BMW i7 in Dingolfing

Overzicht

De productie van de BMW i3 loopt ten einde met een jubileum en de exclusieve HomeRun Edition.

HomeBMWNieuwsPer BMW i7 naar de G7-top in Schloss Elmau