Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Nieuwe BMW iFACTORY in Hongarije is eerste autofabriek ter wereld die auto’s produceert zonder CO2-emissie

Nieuwe BMW iFACTORY in Hongarije is eerste autofabriek ter wereld die auto’s produceert zonder CO2-emissie

De serieproductie van volledig elektrische Neue Klasse gaat in 2025 van start in een CO2-emissievrije autofabriek in Hongarije. De pijlers LEAN, GREEN en DIGITAL zijn compleet geïntegreerd in deze gloednieuwe autofabriek.

De eerste steen is gelegd voor de nieuwe fabriek van de BMW Group in Debrecen, Hongarije. De nieuwe faciliteit komt er na een investering van meer dan 1 miljard euro en zal in 2025 beginnen met de serieproductie van de volledig elektrische Neue Klasse. De BMW Group bouwt in Debrecen een complete autofabriek met perserij, carrosserieafdeling, spuiterij en assemblage. De fabriek wordt gebouwd op een terrein van meer dan 400 hectare ten noordwesten van de Hongaarse stad en zal een capaciteit hebben van ongeveer 150.000 exemplaren per jaar. Er is een investering van meer dan 1 miljard euro mee gemoeid en in 2025 zal de productie van volledig elektrische auto’s van start gaan. Debrecen zal de eerste telg van de Neue Klasse produceren, die gebaseerd zal zijn op de clusterarchitectuur die speciaal voor volledig elektrische modellen werd ontwikkeld.

Duidelijk doel: geen CO2-uitstoot bij de productie in Debrecen

De BMW Group heeft duidelijke duurzaamheids- en productiedoelstellingen vastgesteld voor zijn nieuwe vestiging. De CO2-uitstoot per geproduceerde auto zal nul zijn. Een groot deel van de benodigde energie zal worden opgewekt door uitgebreide fotovoltaïsche systemen direct op het fabrieksterrein. De rest zal regionaal worden opgewekt uit 100% hernieuwbare energiebronnen. Er wordt ook onderzoek gedaan naar het gebruik van geothermische energie. Bovendien zal Plant Debrecen gebruikmaken van innovatieve technologieën die in deze vorm nog niet worden toegepast, met name in de lakstraat. Hier zal verf niet langer worden gedroogd met behulp van gasovens. In plaats daarvan zullen nieuwe, elektrisch aangedreven technologieën in het toekomstige productiesysteem worden geïntegreerd.

Circulariteit

Een ander belangrijk element van duurzame productie is consequente circulariteit. Waar mogelijk zullen productiematerialen en -middelen worden hergebruikt. Metaalresten en vijlsel van het frezen en persen worden bijvoorbeeld gerecycled voor verder gebruik. Afvalwarmte van koelsystemen wordt in een gesloten circuit geleid om binnenruimtes en water te verwarmen. En slimme energiemonitoringsystemen zullen precies bijhouden hoe alle energie wordt gebruikt, verspilling opsporen en ervoor zorgen dat er bij de productie zo efficiënt mogelijk met hulpbronnen wordt omgesprongen.

Digitaliseringspotentieel wordt intelligent en effectief gebruikt

Bovendien past de BMW Group in Debrecen nieuwe benaderingen van digitalisering toe – ook nu, tijdens de bouw van de fabriek. Digitale planningstools worden in ongekende mate gebruikt om elk detail van het volledige productieproces virtueel te ontwerpen. Elke afzonderlijke productiefase wordt met absolute precisie gesimuleerd en geoptimaliseerd. Met name de samenwerking met het Amerikaanse bedrijf NVIDIA en het gebruik van de gezamenlijk ontwikkelde planningssoftware Omniverse maakt de planning niet alleen nauwkeuriger en sneller, maar ook veel samenwerkingsgerichter, zowel intern als met partners en leveranciers.

BMW M GmbH viert 50e verjaardag op het 2022 Goodwood Festival of Speed

Overzicht

Derde generatie van de BMW X1 komt in oktober 2022 op de markt als plug-in hybride en  elektrische BMW iX1

HomeBMWNieuwsNieuwe BMW iFACTORY in Hongarije is eerste autofabriek ter wereld die auto’s produceert zonder CO2-emissie