bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Derde generatie van de BMW X1 komt in oktober 2022 op de markt als plug-in hybride en  elektrische BMW iX1

Derde generatie van de BMW X1 komt in oktober 2022 op de markt als plug-in hybride en  elektrische BMW iX1

In oktober 2022 komt generatie nummer drie van het meest compacte X-model op de markt. De nieuwe X1, intern aangeduid als U11, is gebaseerd op de volledig geëlektrificeerde voorwielaandrijvingsarchitectuur FAAR, een evolutionaire fase van het UKL-platform waarop alle BMW modellen met dwarsgeplaatste motoren en voorwielaandrijving staan. Ondanks de toegenomen afmetingen behoudt de X1 de afstand tot de X3. De nieuwe X1 groeit met 53 millimeter tot 4.500 millimeter in de lengte, met 24 millimeter tot 1.845 millimeter in de breedte en met 44 millimeter tot 1.642 millimeter in de hoogte. De ontwerpers hebben de X1 scherpe, duidelijke lijnen gegeven. Terwijl de bijna vierkante niervorm doet denken aan die van de vernieuwde X7, dragen de nieuwe verlichtingsgrafieken van de koplampen voor en achter – adaptieve LED-koplampen met matrix-grootlicht zijn optioneel – bij aan de opvallende totaalindruk. Wie de uitstraling van de BMW X1 nog wat dynamischer wil maken, bestelt de M Sport-variant met 18-, 19- of 20-inch wielen in plaats van de standaard 17-inch wielen.

Modern interieur

Het interieur van de BMW X1 (2022) heeft ook enkele wijzigingen ondergaan: de gebogen beeldschermcompositie van 10,25 en 10,7 inch displays en het iDrive multimediasysteem van de achtste generatie zonder draaiknop op de console kennen we al van de nieuwe generatie van de BMW 2 Serie Active Tourer. BMW heeft de standaarduitrusting uitgebreid ten opzichte van zijn voorganger: een automatische klimaatregeling met twee zones, een sportstuur, een navigatiesysteem, een waarschuwingssysteem voor frontale botsingen en een parkeerassistent met achteruitrijcamera zijn allemaal standaard aan boord. Achterin kan de in de verhouding 40:20:40 neerklapbare bank van de versies met enkel een verbrandingsmotor optioneel tot 13 centimeter in de lengte worden verschoven. Dit maakt een bagageruimtevolume van 540 tot 1.600 liter mogelijk. Voor de plug-in hybriden en de iX1 blijft een volume van 490 tot 1.495 liter over als gevolg van de extra aandrijftechnologie aan boord. Voor het gebruik van aanhangers biedt BMW voor het eerst een elektrisch uitschuifbare trekhaak voor de X1 aan. Afhankelijk van de modelvariant van de BMW X1 bedraagt het toelaatbare trekgewicht maximaal twee ton.

Ook als hybride en volledig elektrische variant

Bij de lancering dit jaar zal het motorengamma van de BMW X1 bestaan uit een driecilinder benzinemotor met 136 pk (100 kW) in de sDrive18i, een viercilinder benzinemotor met mild hybrid-systeem, een vermogen van 218 pk (160 kW) en vierwielaandrijving in de xDrive23i, een viercilinder diesel met 150 pk (110 kW) in de sDrive18d en een viercilinder diesel met mild hybrid-systeem, vierwielaandrijving en een vermogen van 211 pk (155 kW) in de xDrive23d. Een maand later volgen de plug-in hybriden xDrive25e en xDrive30e met respectievelijk 245 pk (180 kW) en 326 pk (240 kW) systeemvermogen. Alle varianten beschikken over de zeventraps Steptronic-transmissie met dubbele koppeling. De volledig elektrische BMW iX1 als xDrive30 komt in november 2022 op de markt. Zijn twee e-motoren bieden een systeemvermogen van 230 kW (313 pk) en een actieradius van maximaal 438 kilometer.

Nieuwe BMW iFACTORY in Hongarije is eerste autofabriek ter wereld die auto’s produceert zonder CO2-emissie

Overzicht

Unieke expositie BMW museum 50 jaar M GmbH

HomeBMWNieuwsDerde generatie van de BMW X1 komt in oktober 2022 op de markt als plug-in hybride en  elektrische BMW iX1