bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Unieke expositie BMW museum 50 jaar M GmbH

Unieke expositie BMW museum 50 jaar M GmbH

Tot het einde van dit jaar heeft BMW een unieke expositie in het BMW museum: 50 jaar M GmbH. De expositie opende op 24 mei exact 50 jaar nadat BMW M het levenslicht zag. In 1972 heeft de motorsport divisie van BMW namelijk mee geholpen met de ontwikkeling van de BMW 3.0 CSL, een legendarische auto die in 1973 direct het European Touring Car Championship op zijn naam wist te schrijven. Sindsdien is BMW Motorsport GmbH niet meer weg te denken en siert het duidelijk M-logo ook menig straat auto. Vanaf deze week dus te bewonderen in München.

De geschiedenis van het circuit

Bezoekers van het museum lopen de acht verschillende kamers met 26 voertuigen door, over een speciaal BMW M circuit. Alles om de racegeschiedenis van het Duitse merk te benadrukken. Wie het hele circuit afloopt, komt zo in aanraking met meerdere bekende modellen. Te denken valt uiteraard aan de BMW 3.0 CSL, maar ook de 2002 Turbo mag niet ontbreken. Ook de echte straatauto’s krijgen aandacht, zoals de M1 en de eerste generatie BMW M3. Naast de geschiedenis heeft BMW ook ruimte gevonden om te kijken naar het heden en de toekomst. In de ‘Vision’ kamer probeert BMW een duidelijk beeld te scheppen van waar heet M-label heen moet, zeker gezien de elektrische doelstellingen van BMW en de vragen rondom duurzaamheid en sportiviteit een interessant onderwerp. Zelfs de motorfiets-afdeling wordt niet overgeslagen, waardoor ook de BMW M 1000 RR een plekje en speciale editie krijgt!

Tour en data

Vrij rondlopen behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Een dagje weg voor het gezin kan echter worden uitgebreid met een speciale junior tour. Onder de noemer “Join the M-team!” heeft BMW een 2,5 uur durende rondleiding. In deze tour voor 9-14 jarigen, komen zij in aanraking met de geschiedenis van BMW M door middel van workshops. Verder ontmoeten ze op deze manier toekomstige talenten van het BMW raceprogramma. Een kortere begeleide tour van een uur behoort ook tot de mogelijkheden. Standaard prijzen starten vanaf 10 euro per persoon, maar BMW biedt ook gezinskortingen aan. Reservering van tevoren is wel noodzakelijk en kan iedere week van dinsdag tot en met zondag.

Naast de speciale M expositie, kan ook de rest van het museum bekeken worden. Met ruim 120 auto’s en motoren over 5000 vierkante meter is er in ieder geval genoeg te zien. Tickets en reserveringen zijn beschikbaar via: https://ticket.bmw-welt.com/Exhibitions/Register?refresh=y&id=75026459-1499-e911-9104-02e0ec439a41&shop=D1C6FD86-4613-4437-A931-F2CC660641ED&language=EN

Benieuwd naar welke sportieve mogelijkheden BMW voor u heeft? Neem dan vrijblijvend contact op met Van Poelgeest, of kom langs bij één van onze locaties!

Derde generatie van de BMW X1 komt in oktober 2022 op de markt als plug-in hybride en  elektrische BMW iX1

Overzicht

BMW steekt energie in elektrificatie door motorsport, niet Formule 1

HomeBMWNieuwsUnieke expositie BMW museum 50 jaar M GmbH