Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW modelupdates vanaf najaar 2022

BMW modelupdates vanaf najaar 2022

Dit najaar start de verkoop van de volledig elektrische BMW iX1. Daarnaast wordt de X1 leverbaar in twee plug-in hybride uitvoeringen en twee andere aandrijfvarianten. Verder is er een nieuwe instapmotor voor de BMW i4 en de BMW 2 Serie Active Tourer en is er een Innovatiepakket beschikbaar voor de BMW 2 Serie Gran Coupé en de BMW 1 Serie

BMW X1 en BMW iX1: consequente elektrificatie

De BMW iX1 xDrive30 is de eerste elektrische auto met vierwielaandrijving van het merk in het premium compacte segment. Twee sterk geïntegreerde elektrische aandrijfunits op de voor- en achteras genereren een gezamenlijk vermogen van 230 kW/313 pk, inclusief een tijdelijke boost. Het door het systeem gegenereerde koppel bedraagt 494 Nm. De consequente elektrificatie van het aandrijvingsportfolio omvat ook de twee plug-in hybride modellen BMW X1 xDrive30e en BMW X1 xDrive25e en twee nieuwe varianten met verbrandingsmotor met 48-volt mild hybrid technologie. De plug-in hybride systemen bestaan elk uit een sterk geïntegreerde e-drive unit die op de achterwielen werkt en een 3-cilinder benzinemotor die de voorwielen aandrijft via de 7-traps Steptronic transmissie met dubbele koppeling. Plat in de voertuigbodem geplaatste lithium-ion hoogspanningsaccu’s van de vijfde generatie met een bruikbare energie-inhoud van 14,2 kWh en geoptimaliseerde efficiëntie door middel van intelligent energiebeheer en adaptieve recuperatie maken een elektrische actieradius mogelijk van 76 tot 88 kilometer (WLTP) voor de BMW X1 xDrive30e en 77 tot 92 kilometer (WLTP) voor de BMW X1 xDrive25e.

BMW i4 eDrive35: nieuwe instapmotor voor de volledig elektrische Gran Coupé

De BMW i4 modelfamilie krijgt er in november 2022 ook een lid bij. De BMW i4 eDrive35 is het nieuwe instapmodel. Ook de derde modelvariant is voorzien van de vijfde generatie BMW eDrive technologie. Een sterk geïntegreerde aandrijfunit met 210 kW/286 pk en een maximumkoppel van 400 Nm drijft de achteras aan en maakt een acceleratie van nul naar 100 km/h in 6,0 seconden mogelijk.

De actieradius van de BMW i4 eDrive35 volgens de WLTP-cyclus bedraagt maximaal 483 kilometer.

BMW 216i Active Tourer: nieuwe instapmotor voor de compacte allrounder

Een nieuwe instapmotor zal in het najaar van 2022 ook het modellengamma van de BMW 2 Serie Active Tourer verrijken. De nieuwe BMW 216i Active Tourer wordt aangedreven door een 1,5-liter driecilinder benzinemotor die een maximumvermogen van 90 kW/122 pk en een maximumkoppel van 230 Nm levert. Het vermogen van de motor wordt standaard via een 7-traps Steptronic transmissie met dubbele koppeling aan de voorwielen geleverd. De nieuwe BMW 216i Active Tourer accelereert in 10,3 seconden van nul naar 100 km/u.

Innovatiepakket voor de BMW 1 Serie en de BMW 2 Serie Gran Coupé, nieuwe versnellingspook voor de BMW iX3

Om het individualiseren van de auto te vergemakkelijken, bundelt BMW aantrekkelijke opties in modelspecifieke pakketten. Vanaf november 2022 is een innovatiepakket beschikbaar voor de BMW 1 Serie en de BMW 2 Serie Gran Coupé, waarvan zowel het rijplezier als het comfort en de veiligheid wordt verhoogd.

Het nieuwe innovatiepakket omvat Comfort Access inclusief Digital Key en Welcome, het interieur- en buitenspiegelpakket alsmede automatische airconditioning met 2-zone regeling en elektrische stoelverstelling inclusief geheugenfunctie aan de bestuurderszijde. Adaptieve LED-koplampen en grootlichtassistent zorgen voor een optimale verlichting van de weg. Het BMW Head-Up Display en telefonie met draadloos laden zijn ook opgenomen in het innovatiepakket.

Volgende generatie BMW spraakassistent wordt gebaseerd op Amazon Alexa-technologie

Overzicht

Stroom van BMW’s elektrische auto’s kan stroomnet steden ontzien

HomeBMWNieuwsBMW modelupdates vanaf najaar 2022