Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW Panoramic Vision: nieuw head-up display over de gehele breedte van de voorruit gaat in 2025 in serieproductie

BMW Panoramic Vision: nieuw head-up display over de gehele breedte van de voorruit gaat in 2025 in serieproductie

Het nieuwe BMW head-up display luistert naar de naam BMW Panoramic Vision en gaat in productie met de eerste NEUE KLASSE-modellen. Oliver Zipse, voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW AG, bevestigde dit tijdens zijn toespraak tijdens de Annual Conference 2023.

BMW ontwikkelt momenteel een volledig nieuw technologisch platform voor de NEUE KLASSE, waarvan de naam verwijst naar de baanbrekende modellen van het merk uit de jaren zestig. Dit platform zal nieuwe normen stellen op het gebied van digitalisering, duurzaamheid en design voor elektrische auto’s. Het nieuwe head-up display, dat over de gehele breedte van de voorruit wordt geprojecteerd, creëert een uniek interactie- en informatievlak voor alle inzittenden.

Frank Weber, lid van de Raad voor Ontwikkeling bij BMW AG, beschrijft de belangrijkste voordelen van dit revolutionaire nieuwe head-up display als volgt: “De voorruit wordt met onze nieuwe BMW Panoramic Vision één groot display, wat geheel nieuwe mogelijkheden biedt voor het design van onze auto’s. Of de bestuurder nu zelf bepaalt welke informatie hij in zijn eigen gezichtsveld wil weergeven, of dat alle inzittenden de volledige inhoud kunnen zien. De revolutionaire projectie en het veel duidelijker gestructureerde dashboard geven een indrukwekkend nieuw gevoel van ruimte en rijden. We brengen onze beproefde slogan ‘ogen op de weg – handen aan het stuur’ naar een nieuw niveau.”

Voor het eerst maakt de innovatieve projectietechnologie zichtbare displays over de hele breedte van de voorruit mogelijk voor alle passagiers. BMW Panoramic Vision toont voor de bestuurder en passagiers relevante informatie met een hogere lichtintensiteit en contrast op een donker gecoat gebied aan de onderste rand van de voorruit.

Hierdoor ontstaat een uiterst scherp beeld dat altijd over de volle breedte van de voorruit zichtbaar is. Informatie die relevant is voor de rijsituatie is altijd op het juiste moment op de juiste plaats beschikbaar.

BMW Panoramic Vision en BMW iDrive in de NEUE KLASSE

De BMW Group blijft het uitgebreide BMW iDrive bedieningsconcept met de BMW Panoramic Vision consequent verder ontwikkelen. Het merk presenteerde zijn revolutionaire BMW i Vision Dee tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas eerder dit jaar. Het model laat zien hoe een uitgebreid head-up display in de toekomst ook gebruikt kan worden voor displaybediening en een indrukwekkende gebruikerservaring. Het studiemodel demonstreert de versmelting van de werkelijkheid en de virtuele wereld door de ruiten van de voorruit te veranderen in een projectieoppervlak. Deze technologie wordt nu werkelijkheid in de modellen van de NEUE KLASSE onder de noemer BMW Panoramic Vision.

Tijdens de IAA Mobility 2023 in München presenteert de BMW Group verdere stappen en nieuwe details op weg naar de NEUE KLASSE.

Naast de BMW Panoramic Vision zullen in de NEUE KLASSE nog meer nieuwe besturings- en informatie-elementen uit het nieuwe BMW iDrive-systeem worden gepresenteerd.

Jubileumseizoen BMW M in MotoGP

Overzicht

Digitaal, dynamisch en nu ook volledig elektrisch: de BMW 5 Serie gaat een nieuw tijdperk in

HomeBMWNieuwsBMW Panoramic Vision: nieuw head-up display over de gehele breedte van de voorruit gaat in 2025 in serieproductie