Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Digitaal, dynamisch en nu ook volledig elektrisch: de BMW 5 Serie gaat een nieuw tijdperk in

Digitaal, dynamisch en nu ook volledig elektrisch: de BMW 5 Serie gaat een nieuw tijdperk in.

Over slechts enkele maanden maakt de achtste generatie van de BMW 5 Serie Sedan zijn debuut. Het nieuwe model is dynamischer en comfortabeler dan ooit en kenmerkt zich door een nieuwe interpretatie van zijn kenmerkende elegant sportieve design, aangevuld met het BMW Operating System 8.5 met BMW Curved Display, innovatieve digitale diensten en, voor het eerst, een volledig elektrische variant in de vorm van de BMW i5.

De flexibele aandrijflijnarchitectuur zorgt ervoor dat de nieuwe BMW 5 Serie Sedan wordt aangeboden in volledig elektrische en plug-in hybride varianten en ook kan worden aangedreven door zeer efficiënte benzine- en dieselmotoren met 48V mild hybrid-technologie.

Tijdens de BMW Group Annual Conference 2023 maakte Oliver Zipse, voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW AG, meer details bekend over de nieuwe BMW 5 Serie modelreeks, waarbij hij aangaf dat de 5 Serie Sedan ook beschikbaar zal komen als volledig elektrisch BMW M Performance model. “De volledig elektrische BMW i4 M50 laat zien hoe BMW dynamische prestaties en elektrische mobiliteit tot in de perfectie combineert”, zei Zipse. “Het was het best verkochte BMW M-model wereldwijd in 2022. Een volledig elektrisch Performance-model van BMW M GmbH zal ook deel gaan uitmaken van het modellengamma van de nieuwe BMW 5 Serie Sedan.”

Elektrische 5 Serie Touring.

Zipse onthulde dat ook voor de nieuwe BMW 5 Serie Touring een nieuwe variant zal worden toegevoegd aan de vertrouwde keuze aan motoren. “De BMW 5 Serie Touring is erg populair, vooral in Europa”, merkte hij op. “Vanaf het voorjaar van 2024 komt er ook een volledig elektrische versie, waardoor we in dit segment een echt unieke propositie krijgen.”

Met de komst van de BMW i5 Sedan in het premium executive segment, gevolgd door de BMW i5 Touring in 2024, zet de BMW Group de systematische uitbreiding van zijn volledig elektrische aanbod voort.

Benieuwd naar de BMW i5 Touring?

BMW i5

Meer dan tien miljoen BMW 5 Series geproduceerd.

Het harmonieuze evenwicht tussen sportief rijplezier en comfort op de lange afstand heeft van de BMW 5 Serie Sedan een wereldwijde hit gemaakt. In de loop van 50 jaar en zeven modelgeneraties is de 5 Serie uitgegroeid tot de meest succesvolle zakensedan ter wereld. Van 1972 tot begin 2023 werden meer dan tien miljoen BMW 5 Series geproduceerd.

De eerste generatie van de BMW 5 Serie Sedan kwam in 1972 op de markt. Zijn lancering markeerde ook de invoering van een nieuw systeem van modelaanduidingen dat een combinatie van drie cijfers gebruikte om de modelserie en de motorvariant aan te duiden. Een jaar na de 50e verjaardag van het model is de nieuwste generatie klaar om zijn traditionele plaats in het sedanportfolio van het merk in te nemen tussen de middelgrote 3-serie en de luxe 7-serie.

BMW Panoramic Vision: nieuw head-up display over de gehele breedte van de voorruit gaat in 2025 in serieproductie

Overzicht

Apps van BMW en MINI hebben samen al meer dan tien miljoen actieve gebruikers

HomeBMWNieuwsDigitaal, dynamisch en nu ook volledig elektrisch: de BMW 5 Serie gaat een nieuw tijdperk in