Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Jubileumseizoen BMW M in MotoGP

Jubileumseizoen BMW M in MotoGP

24 tot en met 26 maart is het weer zover. Dan gaat het nieuwe MotoGP seizoen van start. De seizoensopener is de GP van Portugal op Portimão. Voor BMW is dit al het 25e jaar dat zij leverend partner zijn en de safety car mogen leveren. Voor aankomend seizoen is dat de volledig nieuwe BMW M2 MotoGP. In basis de BMW M2 die afgelopen oktober gepresenteerd is, maar wel voorzien van alle veiligheidseisen die gelden voor een MotoGP safety car.

BMW M zorgt al 25 jaar voor veiligheid

De samenwerking met Dorna Sports, de rechtenhouder van de MotoGP, gaat al terug tot 1999. Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna Sports zegt er het volgende over: “ Met BMW M hebben we al een kwart eeuw een sterke partner aan onze zijde; een partner waarmee we op veel verschillende gebieden uitstekend hebben samengewerkt. We zijn erg trots op dit langdurige partnerschap, het geeft elk jaar een nieuwe impuls. Met de meest innovatieve technologieën zorgt BMW M al voor het 25e jaar voor veiligheid in onze sport”.

Franciscus van Meel, CEO BMW M GmbH, voegt toe: ““We willen Dorna Sports bedanken voor het grote vertrouwen dat ze nu al een kwart eeuw in ons stellen. Sinds 1999 streven we ernaar om onze waarden zoals innovatie, technologie, emotie en passie ook op te nemen in onze samenwerking met Dorna Sports. Onze nieuwe BMW M2 MotoGP safety car is daar slechts één voorbeeld van. Hiermee zetten we onze traditie voort om de nieuwste high-performance BMW M-auto’s in dienst te stellen van de MotoGP-veiligheid”

De BMW M2 MotoGP

De nieuwe safety car voor de MotoGP is in basis de reguliere BMW M2. Deze sportief gelijnde coupé, maakt de kernwaarde van BMW M meer dan waar: een high-performance sportauto, met krachtige lijnen en de nieuwste technologie. De krachtige twin-turbo 6 in lijn motor levert een vermogen van 460 PK. Verder is de BMW M2 MotoGP voorzien van verschillende veiligheidseisen. Te denken valt dan aan een rolbeugel, Recaro-stoelen, 6-puntsgordel en een brandblusser. De BMW M2 MotoGP is eveneens voorzien van verschillende Performance Parts onderdelen. Waaronder het uitlaatsysteem, chassis en meerdere carbon onderdelen. Uiteraard is de M2 MotoGP gespoten in de klassieke BMW safety car kleurstelling.

BMW Motorrad M 1000 RR Safetybike

Uiteraard is de MotoGP niet compleet, zonder dat BMW ook een motorfiets levert. Niet deelnemend aan de race, maar wel inzetbaar als safety bike. Hiervoor gebruikt BMW Motorrad de uiterst sportieve BMW M 1000 RR. De M 1000 RR is speciaal ontwikkeld om te racen en dus te presteren op het hoogste niveau. Door de 212 pk die het 4 cilinderblok standaard biedt, heeft de M 1000 RR voldoende vermogen om het veld te kunnen leiden, wanneer de situatie daarom vraagt. Bijzonder zijn de winglets, die zorgen dat de BMW M 1000 RR ook op hoge snelheid voldoende stabiliteit en vertrouwen geeft. Snelheden tot boven de 300 kilometer per uur, zijn mede door het blok, en de aerodynamische aanpassingen –  ten opzichte van de S 1000 RR – zeer goed mogelijk. De M-remmen zorgen daarnaast voor een verbeterd remvermogen en kan dat ronde na ronde vasthouden.

Met de gehele M MotoGP vloot aan voertuigen, waaronder de safety- car en bike, kijkt BMW uit naar het 25e seizoen, waarin zij de MotoGP mogen ondersteunen.

Bent u benieuwd geworden welke sportieve mogelijkheden BMW M voor u te bieden heeft? Of wilt u uw M-product uitbreiden met Performance Parts? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact op met Van Poelgeest, of kom langs bij één van onze dealers. Wij adviseren u graag. Voor BMW Motorrad producten, verwijzen wij u graag door naar onze partner Van Harten in Amersfoort. Zij zijn al jaren officieel BMW Motorrad dealer en hebben daarnaast veel ervaring in het aanpassen van motorfietsen naar uw wensen.

Van de poolcirkel tot de uitlopers van de Alpen: De nieuwe BMW i5 presteert indrukwekkend bij wintertests op ijs en sneeuw

Overzicht

BMW Panoramic Vision: nieuw head-up display over de gehele breedte van de voorruit gaat in 2025 in serieproductie

HomeBMWNieuwsJubileumseizoen BMW M in MotoGP