Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW Vision iNEXT

BMW Vision iNEXT beleeft zijn wereldpremiere in Los Angeles en symboliseert het begin van een nieuw tijdperk in rijplezier. De BMW Vision iNEXT biedt een blik in de toekomst van persoonlijke mobiliteit, met onder meer “Human-centred design”, “A boutique ambiance”, “Smart Technology” en “The exterior: precision and clarity”.

De BMW Vision iNEXT is veel meer dan alleen een voertuig, hij vormt de bouwstenen voor de toekomst van BMW Group . Hij is voorzien van technologie, design en nieuwe manieren van denken die door het hele bedrijf en haar merken zal worden ingezet. Dit is de eerste keer dat alle speerpunten van BMW zijn samengevoegd in één concept – Autonoom rijden, connectiviteit, elektrificatie en services. Uiteraard gecombineerd met het toekomstige gezicht van rijplezier.

Human-centred design

Mobiliteit is een enorm belangrijk onderdeel van ons leven en onze ervaringen. Het is, kort gezegd, een fundamenteel vereiste. Juist daarom draait het bij de toekomst van BMW vooral om de mensen, de emoties, mobiliteitsbehoeften en voorkeuren. De mogelijkheden van autonoom rijden, elektrificatie en steeds grotere connectiviteit zullen er in de toekomst voor zorgen dat een reis met de auto op een volledig nieuwe manier wordt ervaren.

A boutique ambience

Mensen krijgen steeds meer vrijheid om te beslissen hoe ze hun tijd in willen zetten. Het ontwerp van het interieur van de BMW Vision iNEXT zal steeds belangrijker worden, waarbij de “feel-good-factor” een prominentere rol krijgt. De volledig elektrische BMW Vision iNEXT is daarom gecreëerd als een mobiele ruimte die comfort biedt en voorziet in de behoefte aan een nieuwe “favoriete plek” waarin we onszelf en ontspannen kunnen zijn. Het ontwerp straalt emotionele aantrekkingskracht uit en geeft een positief gevoel bij het betreden van het voertuig.

De iNEXT-cabine bestaat uit slechts enkele, strakke lijnen, waarbij de nadruk ligt op materialen en kleuren. Een mix van stof en hout zorgt voor een verfijnd gevoel en linkt met meubeldesign, waardoor het interieur een speciaal karakter krijgt. De binnenkant van de auto is overspoeld met warme, uitnodigende kleuren, zoals de pasteltint Purus Rosé, bruin en beige, terwijl het glinsterende metallic Mystic Bronze hun effect accentueert.

Smart technology

Slimme technologieën zullen mensen in de toekomst steeds meer helpen. In de BMW Vision iNEXT blijven deze technologieën op de achtergrond en uit het zicht en wordt alleen ingezet wanneer dat nodig is, of op verzoek van de inzittenden. Er is vrijwel geen behoefte aan schermen of knoppen. Functies kunnen worden bediend met oppervlakken gemaakt van meterialen zoals hout of stof. De besturing van het voertuig is in elk opzicht afgestemd op de behoeften van de mensen die erin reizen.

The exterior: precision and clarity

Het exterieur van de BMW Vision iNEXT zit boordevol innovaties. De nieuwe BMW i-ontwerptaal is duidelijk zichtbaar met zijn opvallende lijnen en heldere vormen. De prachtige Liquid Greyrose Copper-lak, die geleidelijk in de schaduw verandert van warm koper tot donkerroze, projecteert een ongebreidelde dynamiek en geeft de buitenkant nog meer impact.

De BMW Vision iNEXT heeft een zeer moderne kijk op de klassieke BMW voorkant, compleet met superslanke koplampen, terwijl camera’s (in plaats van buitenspiegels) laten zien wat er achter de auto gebeurt. De voorruit versmelt naadloos in een groot panoramisch dak en biedt een duidelijk zicht op het innovatieve interieur van de auto.

Recordwaarden voor BMW dieselmodellen in ADAC EcoTest

Overzicht

BMW X7 aangekondigd

HomeBMWNieuwsBMW Vision iNEXT