Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Recordwaarden voor BMW dieselmodellen in ADAC EcoTest

Dieselmodellen van BMW worden beloond met de beste waardering op uitstoot in de “real-world-road-tests” bij de Duitse ADAC. Vooral de BMW 520d Touring, BMW 218d Active Tourer en BMW X1 sDrive 18d scoren uitstekend.

De EcoTest, georganiseerd door de ADAC (de Duitse ANWB) is een rigoureuze testprocedure waarbij voertuigen worden onderworpen aan een grondig onderzoek, inclusief het meten van de uitstoot van verontreinigende stoffen in het echter wegverkeer. Drie dieselmotoren van BMW kregen de hoogst mogelijke score van 50 punten toebedeeld. De BMW 520d Touring presteerde uitstekend in de stikstofoxidetest, met minder dan 16mg/km in stadsritten en minder dan 10 mg/km op het platteland en snelwegen. Het toegestane maximum is 168 mg/km.

De ADAC had het volgende te zeggen over de BMW X1 sDrive 18d: “BMW doet het uitstekend wat betreft emissies. Er zijn geen abnormale cijfers voor elk type vervuiler, en de stikstofoxide-emissies zijn zelfs zo laag dat het een record kan zijn. Zelfs de gevoelige meetapparatuur die voor de test gebruikt wordt, slaagde er in een aantal gevallen amper in om emissies te detecteren.”

De ADAC-testresultaten zijn bewijs dat de huidige BMW-dieselmodellen met de modernste technologie opmerkelijk lage emissies produceren. Drie factoren, in het bijzonder, zijn hier voor van essentieel belang:

  • Vele jaren ervaring met en voortdurend verbeter van alle componenten die worden gebruikt voor het verminderen van NOx-emissies (bijvoorbeeld uitlaatgasrecirculatie en absorptiekatalysatoren).
  • Gebruik van de nieuwste techniek omtrent uitlaatgasnabehandeling.
  • De configuratie van de motor afstemmen op deze geavanceerde technieken, in een vroeg stadium tijdens het ontwikkelingsproces van het voertuig.

Gedetailleerde resultaten van de ADAC EcoTest zijn te vinden op:
ADAC EcoTests

Elektrisch aangedreven rijplezier met de BMW 7 Serie

Overzicht

BMW Vision iNEXT

HomeBMWNieuwsRecordwaarden voor BMW dieselmodellen in ADAC EcoTest