Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

De BMW M135i xDrive: een compacte viercilinder sportieve krachtpatser met nog meer dynamiek

De BMW M135i xDrive: een compacte viercilinder sportieve krachtpatser met nog meer dynamiek

Nieuw afgestelde veren en dempers, aanpassingen aan het onderstel en een geoptimaliseerde soundtrack maken de compacte BMW M-model nog beter.

Het uitzonderlijke vermogen van de 225 kW/306 pk sterke viercilinder met BMW TwinPower Turbo-technologie wordt effectiever aangewend dan ooit om de fascinerende dynamiek en rijervaring te produceren waar BMW bekend om staat. Tal van afstellingswijzigingen zorgen voor een nog betere stabiliteit, zodat de rijeigenschappen ook bij intensieve ritten op het circuit overtuigen. De geoptimaliseerde tractie stelt de bestuurder in staat om met vertrouwen de limieten van de auto te verkennen, vooral bij het nemen bochten met extreem hoge snelheden.

Meer dynamiek in de bochten

De camberwaarden voor de voorwielen van de BMW M135i xDrive zijn verhoogd om de zijwaartse krachten bij het nemen van bochten optimaal te kunnen verwerken. Voor de bevestiging van de draagarmen van de voorwielophanging is een nieuwe hydromount gebruikt, terwijl ook de bevestigingspunten voor de achterbrug en de controle-armen aan de achteras opnieuw zijn vormgegeven. Tegelijkertijd zijn de veer- en dempingssystemen opnieuw afgesteld. Het resultaat is een aanzienlijke verbetering van het rolgedrag in bochten, wat ook een gunstig effect heeft op het stuurgevoel wanneer de sportieve capaciteiten van de auto worden beproefd.

Nog meer rijplezier

Deze aanpassingen zorgen ervoor dat de BMW M135i xDrive nog meer rijplezier biedt. Het compacte BMW M-model is standaard uitgerust met een in het motormanagementsysteem geïntegreerde wielslipbegrenzing. Dankzij de kortere signaalwegen kan de tractie bij het wegrijden, op gladde ondergrond en bij dynamisch bochtenwerk tot tien keer sneller worden geregeld dan met conventionele systemen. De BMW M135i xDrive profiteert bovendien van een mechanisch sperdifferentieel op de vooras. Dit differentieel, dat in de standaard Steptronic Sport-transmissie met acht versnellingen is ingebouwd, verbetert de tractie en de koersvastheid, alsmede de wendbaarheid en de dynamiek in de bochten.

Vernieuwde soundtrack

De vernieuwde soundtrack brengt het kenmerkende viercilinder motorgeluid van een BMW M-model intenser dan ooit over op de inzittenden. De onmiddellijke reactie op elke beweging van het gaspedaal wordt vertaald in akoestische signalen. Van de krachtige koppelopbouw bij het accelereren tot en met de afname van de belasting bij het doortrekken, het motorgeluid is onder alle omstandigheden fraai.

Verder zijn er ook nieuwe kleuren beschikbaar voor de BMW M135i xDrive, zoals de M-kleur Sao Paulo Yellow non-metallic, Frozen Orange metallic en Frozen Pure Grey.

BMW-fabriek München gaat volledig elektrisch

Overzicht

Rijplezier krijgt een update: nieuwe software-upgrade op afstand voor ongeveer twee miljoen BMW’s

HomeBMWNieuwsDe BMW M135i xDrive: een compacte viercilinder sportieve krachtpatser met nog meer dynamiek