Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Rijplezier krijgt een update: nieuwe software-upgrade op afstand voor ongeveer twee miljoen BMW’s

Rijplezier krijgt een update: nieuwe software-upgrade op afstand voor ongeveer twee miljoen BMW’s

De BMW Group stelt binnenkort zijn derde over-the-air upgrade beschikbaar. Deze uitgebreide Remote Software Upgrade is gericht op het uitbreiden en verbeteren van de bestuurdersassistentiefuncties.

De meest uitgebreide Remote Software Upgrade-campagne van de BMW Group tot nu toe begint met de uitrol van de nieuwste versie van BMW Operating System 7 (Ver. 21-07) op 11 okt. 2021. De campagne zal van start gaan in Duitsland, andere markten zullen in fases volgen. Deze uitgebreide Remote Software Upgrade is gericht op het uitbreiden en verbeteren van de bestuurdersassistentiefuncties. Spotify versterkt de entertainment-ervaring van BMW Connected Music en kan nu ook podcasts afspelen. Bezitters van BMW M3 of M4 kunnen dankzij M Sound Control genieten naar een unieke nieuwe geluidservaring tijdens het rijden.

De upgrade zal voor alle klanten beschikbaar zijn als een automatische download, rechtstreeks in de auto. Met de huidige upgrade zullen van meer dan 30 modellen de software direct kunnen worden geüpdatet. Het zal ook mogelijk zijn om de huidige versie (ver. 21-07) uit te rollen naar nog eens bijna 400.000 voertuigen met een oudere softwareversie.

De nieuwe en verbeterde functies:

  • Onnodige stuurmanoeuvres kunnen worden vermeden met de verbeterde Lane Departure Warning op smalle wegen zonder middenmarkering.
  • Zien wat uw BMW ziet: dat is mogelijk met het nieuwe Assisted View. Als Active Cruise Control (ACC) geactiveerd is, herkent de BMW de verkeerssituatie rondom de auto tijdens het rijden, zelfs bij mist.
  • Dankzij een uitgebreidere gegevensverzameling van verkeersinformatie via de verbeterde RTTI (Real-Time Traffic Information) kan BMW Maps nog nauwkeuriger routes plannen en aankomsttijden voorspellen.
  • Spotify podcast-playlists zijn nu beschikbaar in de auto via BMW Connected Music. Door in te loggen via de Spotify-app in de auto en BMW Connected Music wordt deze functie automatisch opgestart.
  • De verbeterde bestuurdersdetectie in de auto zorgt ervoor dat het juiste bestuurdersprofiel wordt geladen, ongeacht waar de autosleutel zich bevindt in de auto.
  • De nieuwe BMW M Sound Control voor de BMW M3 en BMW M4 biedt pure emotie – of u nu de motor start, van versnelling wisselt of schakelt tussen de verschillende rijmodi.
  • De geavanceerde volumeregeling voor Android-smartphones die via Bluetooth met de auto zijn verbonden, zorgt voor een verbeterde geluidservaring met het streamen van muziek of podcasts

De BMW M135i xDrive: een compacte viercilinder sportieve krachtpatser met nog meer dynamiek

Overzicht

Rotterdam en BMW Group onderzoeken samen de toekomst van duurzame mobiliteit

HomeBMWNieuwsRijplezier krijgt een update: nieuwe software-upgrade op afstand voor ongeveer twee miljoen BMW’s