Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

De nieuwe BMW iX3, volledig elektrisch en klaar voor de toekomst.

Vandaag heeft BMW de nieuwe BMW iX3 onthuld, het eerste nieuwe 100% elektrische model sinds de introductie van de BMW i3 in 2013. Een unieke combinatie van het veelzijdige rijplezier en een emissievrije aandrijving met de vijfde generatie BMW eDrive technologie, zonder compromissen op het gebied van functionaliteit en comfort. Met de nieuwe BMW iX3 bent u klaar voor de toekomst.

Aandrijflijn iX3

Range
De nieuwe BMW iX3 is uitgerust met een krachtige 220 kW (286 pk) motor en een batterij met een capaciteit van 80 kWh. BMW heeft het gewicht van de batterij in verhouding tot het aantal kilowattuur 30% lichter weten te maken en de energiedichtheid is met 20% gestegen, waardoor de nieuwe BMW iX3 459 kilometer (WLTP) ver komt.

Topsnelheid
De topsnelheid van de nieuwe BMW iX3 is begrensd op 180 km/h en accelereert van 0 naar 100 in 6.8 seconden. De achterwielaandrijving zorgt voor een zo efficiënt mogelijke aandrijflijn. Het interieur van de nieuwe BMW iX3 levert geen ruimte in ten opzichte van zijn brandstof aangedreven variant. 

Opladen
Onderweg bijladen (DC laden) kan met maximaal 150 kW, waarmee de nieuwe BMW iX3 in 10 minuten 120 kilometer aan bereik bijlaadt. In ongeveer een half uur zit de batterij weer voor 80 procent vol. Met de nieuwe BMW iX3 krijgt u toegang tot het IONITY laadnetwerk en kunt u snelladen tegen een gereduceerd tarief van slechts 0.29 eurocent per kWh. Laden bij bijvoorbeeld Fastned kost het dubbele (€ 0,59).

Design van de i-afdeling

Blauwe accenten
BMW heeft de nieuwe BMW iX3 aangepakt met designelementen van de i-afdeling. Zo is de nieuwe BMW iX3 herkenbaar door zijn blauwe accenten. Deze accenten zijn terug te vinden in onder meer de achterbumper, aan de onderzijde van de portieren en de neus.

Beter gestroomlijnd
De nieuwe BMW iX3 is uitgerust met speciale 19-inch lichtmetalen velgen om de luchtweerstand met 5 procent te verbeteren. De neus van de nieuwe BMW iX3 is herkenbaar gebleven, maar gestroomlijnder gemaakt voor minimale luchtweerstand en daardoor ook een betere actieradius. 

BMW iX3 standaard rijk uitgerust tegen een aantrekkelijke prijs

Prijs van de nieuwe BMW iX3
De nieuwe BMW iX3 is leverbaar vanaf € 71.000 in de Executive uitvoering.

Standaard voorzien van onder andere een panorama dak, half lederen bekleding en elektrisch verstelbare én verwarmbare voorstoelen, climate control (drie zones), full-led koplampen en sfeerverlichting.

De BMW X7 Dark Shadow, een duistere diamant.

Overzicht

30 keer nieuwe BMW i3 voor SHARE NOW Amsterdam

HomeBMWNieuwsDe nieuwe BMW iX3, volledig elektrisch en klaar voor de toekomst.