bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

DE NIEUWE BMW M2.

De nieuwe BMW M2.

De nieuwe BMW M2 is het toppunt van rijplezier voor puristen en legt de lat voor compacte high-performance sportwagens in het topsegment hoger. Het model beschikt over nog meer vermogen, een vernieuwd uiterlijk en innovatieve uitrustingskenmerken.

In het middelpunt van deze nieuwe reeks updates staat het extra vermogen van 15 kW/20 pk: de hoogtoerige zes-in-lijn benzinemotor met M TwinPower Turbo technologie levert nu een maximumvermogen van 353 kW/480 pk. En dan zijn er nog de nieuwe designaccenten voor het exterieur, een vernieuwd interieur en de introductie van BMW Operating System 8.5 ter ondersteuning van de nieuwste generatie van BMW iDrive.

De nieuwe BMW M2 brengt zijn aandrijfconcept dat bestaat uit een zescilinder lijnmotor, handgeschakelde zesversnellingsbak (optie) en klassieke achterwielaandrijving – een unieke propositie in zijn segment – naar een nieuwe evolutiefase. Ook de compacte afmetingen, de ondersteltechnologie die perfect is afgestemd op zowel het dagelijks gebruik op de weg als op het circuit en een state-of-the-art bedieningsconcept dat individualisering van de afstelling van de auto mogelijk maakt, zorgen ervoor dat de nieuwe M2 ideaal is uitgerust om het volgende hoofdstuk te schrijven in de successtory van BMW M in dit segment.

Zescilinder lijnmotor met meer vermogen en koppel
Naast het pure vermogen speelt ook de onnavolgbare manier waarop de zescilinder lijnmotor dat vermogen levert een belangrijke rol in de performancebeleving van de nieuwe BMW M2. De geüpgradede versie van de motor brengt de lineaire vermogensafgifte, die zo kenmerkend is voor de M modellen, naar een nog hoger plan. Het maximumkoppel is beschikbaar in een breed toerenbereik tussen 2.650 en 6.130 t/min. In de nieuwe BMW M2 met de optionele handgeschakelde zesversnellingsbak blijft het maximumkoppel 550 Nm.

Wanneer het vermogen via de standaard achttraps M Steptronic transmissie met Drivelogic aan de achterwielen wordt doorgegeven, stijgt dit naar 600 Nm. De motor levert zijn verhoogde maximumvermogen van 353 kW/480 pk bij 6.250 t/min, met een maximum toerental van 7.200 t/min.

Aanzienlijk uitgebreid gamma lakkleuren voor het exterieur; lichtmetalen wielen met een nieuw design
Klanten kunnen hun nieuwe BMW M2 bestellen in drie unikleuren, vijf metallic tinten en zes BMW Individual lakkleuren. Het aanzienlijk uitgebreide gamma omvat de nieuwe effen kleuren Sao Paulo Yellow, Fire Red metallic, Portimao Blue metallic en Skyscraper Grey metallic. Bovendien omvat de selectie van BMW Individual lakken voor de nieuwe BMW M2 nu ook Java Green, Voodoo Blue, Grigio Telesto en Twilight Purple.

De nieuwe BMW M2 is standaard uitgerust met M lichtmetalen wielen in dubbelspaaks design met Jet Black afwerking. De afmetingen zijn 19 inch op de vooras en 20 inch op de achteras. Een nieuwe toevoeging aan de optielijst zijn de M lichtmetalen velgen in dubbelspaaks design en met dezelfde afmetingen, maar dan afgewerkt in de kleur Silver.

BMW besturingssysteem 8.5, digitale bediening van de klimaatfuncties
De M-specifieke inhoud van het BMW Curved Display en het optionele BMW Head-Up Display versterkt de progressieve sportwagenuitstraling van het interieur. De volledig digitale beeldschermgroep, bestaande uit een 12,3 inch informatiedisplay en een 14,9 inch bedieningsdisplay, vormt nu het podium voor de nieuwste evolutie van het BMW iDrive bedieningssysteem op basis van BMW Operating System 8.5. De functies van het klimaatcontrolesysteem worden nu ook digitaal bediend. De temperatuur- en ventilatie-instellingen en de stoelverwarming en – indien gewenst – de stuurwielverwarming kunnen in de nieuwe BMW M2 worden bediend via een speciale menuoptie in het onderste gedeelte van het display. Dit kan ook via spraakopdrachten met behulp van de BMW Intelligent Personal Assistant.

De nieuwe BMW 2 Serie Coupé

Overzicht

24 Uur van Le Mans: BMW M Motorsport keert na 25 jaar terug naar de topklasse met de BMW M Hybrid V8

HomeBMWNieuwsDE NIEUWE BMW M2.