Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

De nieuwe BMW X2 en de allereerste BMW iX2

De nieuwe BMW X2 en de allereerste BMW iX2.

De BMW X2 is de auto die voor het eerst het concept van een Sports Activity Coupé (SAC) introduceerde in het premium compacte segment. En nu betreedt de nog markanter gelijnde, nog sportievere en nog meer toekomstgerichte tweede generatie het podium. Aanzienlijk grotere afmetingen en een uitgesproken coupésilhouet laten qua exterieurdesign duidelijk de ontwikkelingssprong zien die de nieuwe BMW X2 heeft gemaakt.

Het vooruitstrevende karakter van het nieuwe model komt ook tot uiting in de volledig elektrische BMW iX2-variant, in het grote aantal systemen dat automatisch rijden en parkeren mogelijk maken en in de innovatieve digitale services van het nieuwe BMW iDrive in de vorm van QuickSelect en BMW Operating System 9.

De wereldwijde marktintroductie begint in maart 2024 met de volledig elektrische BMW iX2 xDrive30, het performance-model BMW X2 M35i xDrive, een andere benzinevariant en een dieselmodel. In de zomer van 2024 worden een tweede volledig elektrische variant en nog een uitvoering met dieselmotor aan de line-up toegevoegd.

De nieuwe BMW X2 is ten opzichte van zijn voorganger 194 millimeter langer geworden (4.554 millimeter), 21 millimeter breder (1.845 millimeter) en 64 millimeter hoger (1.590 millimeter). Bovendien komen de grotere wielbasis en de grotere spoorbreedte de ruimte in zowel de vijf zitplaatsen als de bagageruimte ten goede. De nieuwe X2 heeft een maximale laadcapaciteit van 560 tot 1.470 liter, afhankelijk van de modelvariant. De BMW iX2 biedt een laadruimte tussen 525 en 1.400 liter.

Efficiënte benzine- en dieselmotoren, standaard zeventraps Steptronic transmissie met dubbele koppeling.

De nieuwe BMW X2 sDrive20i wordt aangedreven door een driecilinder benzinemotor uit de nieuwste modulaire generatie van de Efficient Dynamics-motorenfamilie. In combinatie met het 48 V mild hybrid-systeem levert de 1,5-liter motor een maximaal vermogen van 125 kW/170 pk (ontwikkeld door de combinatie van de verbrandingsmotor met maximaal 115 kW/156 pk en de geïntegreerde elektromotor met maximaal 14 kW/19 pk).

De viercilinder dieselmotor in de nieuwe BMW X2 sDrive18d heeft ook een uitgebreide upgrade ondergaan. Hij levert een maximaal vermogen van 110 kW/150 pk. Alle verbrandingsmotoren die leverbaar zijn voor de nieuwe BMW X2 zijn standaard gekoppeld aan een zeventraps Steptronic-transmissie met dubbele koppeling.

BMW iX2: premium elektrische mobiliteit in een compacte SAC.

Een volledig elektrische variant zal vanaf de lancering deel uitmaken van het modellengamma van de nieuwe SAC in de vorm van de BMW iX2 xDrive30. Zijn twee verregaand geïntegreerde aandrijfunits –

een op de vooras en een op de achteras – genereren samen een systeemvermogen van 230 kW/313 pk (inclusief tijdelijke boost) en een systeemkoppel van 494 Nm. De iX2 xDrive30 accelereert in 5,6 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van 180 km/u. Een combinatie van de 64,8 kWh bruikbare energie van de hoogvoltage-batterij en de hoge mate van efficiëntie van het aandrijfsysteem maken een actieradius van 417  tot 449 kilometer in de WLTP-cyclus mogelijk. De nieuwste versie van de Max Performance Charging-software optimaliseert vooral de efficiëntie bij het opladen van de auto. Bovendien is de volledig elektrische SAC uitgerust voor het gebruik van de Plug & Charge Multi Contract-functie. En het nieuwe Connected Home Charging Package voor thuisladen met geoptimaliseerde belasting en zonne-energie is ook beschikbaar voor de BMW iX2.

Aankomende zaterdag introduceren wij de nieuwe BMW 5 Serie en de eerste BMW i5

Overzicht

Op koers voor solide groei in 2023: dynamische groei van verkoop elektrische modellen

HomeBMWNieuwsDe nieuwe BMW X2 en de allereerste BMW iX2