Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Op koers voor solide groei in 2023: dynamische groei van verkoop elektrische modellen

Op koers voor solide groei in 2023: dynamische groei van verkoop elektrische modellen.

De BMW Group verkocht 93.931 volledig elektrische auto’s van BMW en MINI in het derde kwartaal een stijging van +79,6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het merk BMW verdubbelde opnieuw zijn afleveringen van volledig elektrische voertuigen in het derde kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (+100,3%). Het concern was zodoende in staat om de belangstelling van klanten in zijn volledig elektrische modellen om te zetten in dynamische groei.

De BMW Group leverde in het derde kwartaal in totaal 621.699 auto’s van de merken BMW, MINI en Rolls-Royce af aan klanten. Dit betekent een jaar-op-jaar groei van +5,8%. In het derde kwartaal bouwde het bedrijf verder aan zijn sterke concurrentiepositie in de belangrijkste kernmarkten. Tussen januari en september steeg de verkoop van BMW Group naar 1.836.563 auto’s (+5,1%).

Zoals eerder aangekondigd in augustus, verwacht het bedrijf een solide groei van het aantal afgeleverde auto’s voor het volledige jaar 2023 (eerder werd uitgegaan van een lichte groei). Een belangrijke bijdrage aan deze groei leveren onder andere modellen uit het hogere prijssegment, evenals de volledig elektrische modellen, waarbij deze BEV’s naar verwachting goed zullen zijn voor 15% van de totale autoverkopen in 2023.

Merk BMW blijft nummer één in wereldwijd premiumsegment.

In het derde kwartaal leverde het merk BMW wereldwijd 549.941 auto’s af aan klanten – een stijging van +6,2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dankzij het aantrekkelijke modellengamma profiteert het merk van de grote vraag naar auto’s en blijft het nummer één in het wereldwijde premiumsegment.

Bij het merk BMW is de vraag naar volledig elektrische auto’s bijzonder groot; in het derde kwartaal verdubbelden het aantal afgeleverde BEV’s opnieuw ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (+100,3%) tot 83.211 auto’s. Tussen januari en september werden 217.138 volledig elektrische auto’s van BMW afgeleverd aan klanten.

De BMW 4 Serie en in het bijzonder de volledig elektrische BMW i4 blijken bijzonder populair te zijn, terwijl de BMW iX1 en X1 ook zeer in trek zijn bij de kopers. Modellen uit het hogere prijssegment, zoals de 7 Serie, de vernieuwde BMW X7 en de BMW X5 en BMW X6 dragen ook bij aan de verkoopgroei.

Daarnaast ontvangt het bedrijf zeer positieve feedback van klanten over de nieuwe BMW 5 Serie en dan vooral over de volledig elektrische BMW i5. Na de introductie van de BMW i5 biedt de BMW Group een volledig elektrische optie in al zijn kernsegmenten.

Succesverhaal BMW M voortgezet in derde kwartaal.

Met 48.978 verkochte auto’s wereldwijd in het derde kwartaal, een jaar-op-jaar stijging van +13,2%, toonde BMW M opnieuw zijn kracht in de winstgevende high-performance- en performance-segmenten. De verkoop werd ook gestimuleerd door de introductie van de nieuwe BMW XM, slechts zes maanden geleden. Na de productiestart in juli zijn de BMW i7 M70 en i5 M60, de nieuwste leden van de M familie, die volledig geëlektrificeerde M Power combineren met het hoogste niveau van elegantie, luxe en comfort. M GmbH ziet het laatste kwartaal van 2023 dan ook met vertrouwen tegemoet en ligt op koers voor nog een recordjaar

De nieuwe BMW X2 en de allereerste BMW iX2

Overzicht

Wereldpremière: BMW Group inspireert gamers met eerste Car Creator in Fortnite

HomeBMWNieuwsOp koers voor solide groei in 2023: dynamische groei van verkoop elektrische modellen