Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Aankomende zaterdag introduceren wij de nieuwe BMW 5 Serie en de eerste BMW i5

Aankomende zaterdag introduceren wij de nieuwe BMW 5 Serie en de eerste BMW i5.

Aanstaande zaterdag introduceert Van Poelgeest de nieuwe BMW 5 Serie en de eerste BMW i5. De nieuwe BMW 5 Serie Touring zal vanaf het voorjaar van 2024 leverbaar zijn met dezelfde motoriseringen.

De marktintroductie van de nieuwe BMW 5 Serie Sedan en de eerste BMW i5 Sedan start op 21 oktober 2023. De achtste generatie van de meest succesvolle zakensedan ter wereld zal ook voor het eerst worden aangeboden als volledig elektrische BMW i5. Nog voordat de verkoop is begonnen, laten de binnenkomende orders zien dat met name deze modelvariant op grote vraag van klanten kan rekenen en daarmee de door BMW gestimuleerde opmars van elektrische mobiliteit verder zal versnellen. Vanaf de marktintroductie kunnen klanten kiezen uit twee varianten van de BMW i5. De nieuwe BMW i5 eDrive40 Sedan heeft een vermogen van maximaal 340 pk en een actieradius van 498 tot 582 kilometer volgens de WLTP-testcyclus. Het topmodel van de modelreeks is de BMW i5 M60 xDrive Sedan met een vermogen van maximaal 601 pk.

Innovatieve digitale diensten.

De nieuwe BMW 5 Serie Sedan benadrukt zijn vooruitstrevende karakter niet alleen met de twee volledig elektrische modelvarianten, maar ook met innovatieve digitale diensten voor onder meer gaming, audio- en videostreaming in de auto en met bijzonder hoogwaardige rijhulpsystemen. Het hoogtepunt op het gebied van systemen voor geautomatiseerd rijden en parkeren is de Highway Assistant, die bestuurders in Duitsland nu ook in staat stelt om bij snelheden tot 130 km/u hun handen langere tijd van het stuur te nemen en in een comfortabele houding te plaatsen, op voorwaarde dat ze de verkeerssituatie goed in de gaten blijven houden en de besturing van de auto indien nodig op elk moment weer kunnen overnemen.

Een andere indrukwekkende feature op het gebied van deels autonoom rijden is Automatic Lane Change. Met deze wereldwijd unieke functie is een blik in de buitenspiegel voldoende om een rijstrookwissel in gang te zetten, die vervolgens automatisch door het systeem wordt uitgevoerd. De nieuwe generatie van de BMW 5 Serie Touring viert zijn wereldpremiĆØre in het voorjaar van 2024. De tweede carrosserievariant van de nieuwe BMW 5 Serie zal leverbaar zijn met dezelfde motoren als de nieuwe BMW 5 Serie Sedan. Dit betekent dat de nieuwe BMW 5 Serie Touring de eerste premium auto in zijn segment is die wordt aangeboden met zowel zeer efficiĆ«nte verbrandingsmotoren, inclusief 48-volt mild hybrid-technologie en plug-in hybride-aandrijfopties als, voor het eerst, een volledig elektrische aandrijflijn. De unieke combinatie van sportieve elegantie, moderne functies en lokaal emissievrij rijplezier is speciaal ontwikkeld voor de automarkten in Europa alsmede Japan en Taiwan.

BMW 5 Serie Sedan

Expertise ingebouwd in elke cel: BMW Group produceert batterijcelmonsters in Parsdorf

Overzicht

De nieuwe BMW X2 en de allereerste BMW iX2

HomeBMWNieuwsAankomende zaterdag introduceren wij de nieuwe BMW 5 Serie en de eerste BMW i5