bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Dubbel prijs in de VRM BMW M2 Cup

Dubbel prijs in de VRM BMW M2 Cup

Het eerste jaar in de VRM BMW M2 Cup was een goed jaar voor Van Poelgeest en Colin Caresani. Sportieve prestaties gingen hand-in-hand met plezier. Uiteraard gingen er genoeg trofeëen mee naar huis.

De VRM BMW M2 Cup

In 2021 was het zo ver. De lichten gingen uit en bijna 20 BMW M2 CS Racing’s gingen de strijd aan.  Het startveld van de VRM BMW M2 Cup werd gevuld door de supersnelle BMW M2 CS Racing. Een door BMW Motorsport geproduceerde raceauto met een 6-cilinder twin-turbo motor met 450 PK, geheel aangepast voor het circuit. De cup volgt het raceformat van de Supercar Challenge met twee vrije trainingen van 40 minuten, een kwalificatie over 20 minuten en twee races van 60 minuten inclusief verplichte pitstop.

Van Poelgeest Motorsport

Sinds het begin van 2021 is Van Poelgeest BMW M Motorsport dealer. ‘De wereld van motorsport is verbluffend, en net als die van BMW M gekenmerkt door passie, actie en adrenaline.’ verteld Marcel Stroetenga – Van Poelgeest Motorsport. ‘Het is voor Van Poelgeest een unieke kans om M Motorsport dealer te zijn en dus deze fantastische racers te mogen leveren. Voor zowel de VRM BMW M2 Cup alsmede de GT4’s én GT3’s.’

Colin Caresani

In 2021 maakte het Van Poelgeest Motorsport-team haar entree in de VRM BMW M2 Cup met achter het stuur niemand minder dan Colin Caresani. Dankzij zijn jonge leeftijd een opvallende verschijning in het startveld. Hij is een absolute kanshebber.

De kansen die hij kreeg, pakte hij. Direct bij de eerste race van het seizoen liet Colin, namens Van Poelgeest Motorsport, zien wat hij waard was. Met een gat van ruim 20 seconden naar de tweede positie zag hij als eerste de finishvlag. Vervolgens was het een zéér bewogen seizoen met erg sterke tegenstanders. Desondanks werd Colin totaal 5 keer als eerste afgevlagd en werd hij met 172,5 punten en 6 punten voorsprong de overtuigende winnaar van het eerste seizoen van de VRM BMW M2 Cup.

Dealerkampioenschap

Naast  de punten in het rijderskampioenschap vielen er meer te verdelen. Zo werden er punten verdeeld in het dealerkampioenschap. De plaats waar de verschillende BMW Dealers het tegen elkaar opnamen. Voor iedere klassering werden punten verdeeld en zo kwam het dat Colin Caresani voor Van Poelgeest eveneens de trofee binnenhaalde in het dealerkampioenschap. Met 181,5 en 149 punten respectievelijk behaalde Colin Caresani en het Duo Rappange/Warmerdam voor Van Poelgeest plaats één én twee in het dealerkampioenschap. Een sterk team is een fantastisch begin.

BMW opnieuw populairste premiummerk in Nederland

Overzicht

Interview bestuursleden over opladen EV's

HomeBMWNieuwsDubbel prijs in de VRM BMW M2 Cup