Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Emissievrije stadscentra: BMW eDrive Zones nu beschikbaar in 138 Europese steden.

Emissievrije stadscentra: BMW eDrive Zones nu beschikbaar in 138 Europese steden.

De innovatieve eDrive Zones voor lokaal emissievrij rijden zijn nu beschikbaar in 20 nieuwe steden. In drie maanden tijd zijn ongeveer drie miljoen kilometers elektrisch afgelegd in plaats van ‘fossiel’.

De BMW Group introduceert zijn innovatieve eDrive Zones in nog eens 20 Europese steden, waaronder Kopenhagen, Verona en Toulouse. Dit betekent dat nu in totaal 138 steden in Europa profiteren van deze baanbrekende technologie. Naar verwachting zal de dienst in het komende jaar in ten minste nog eens 30 steden wereldwijd worden ingevoerd.

Elektrische rijmodus

In een eDrive Zone schakelen BMW plug-in hybride modellen bij het binnenrijden van binnensteden automatisch over op een volledig elektrische rijmodus. Vervolgens rijden de plug-in hybride modellen lokaal emissievrij – net als volledig elektrische voertuigen – en met lage brandstofkosten, aangezien elektrische motoren voor het rijden in stadsverkeer veel efficiënter zijn dan verbrandingsmotoren. Het voertuig herkent de aangewezen gebieden met behulp van geofencing-technologie en GPS.

Bonuspunten

De geautomatiseerde eDrive functie is standaard beschikbaar in veel bestaande en alle toekomstige BMW plug-in hybriden. Bestuurders worden beloond met bonuspunten voor elke volledig elektrisch gereden kilometer – en met dubbele punten in een eDrive Zone – die ze kunnen inwisselen voor oplaadtegoed.

De 20 laatst toegevoegde steden zijn: Aberdeen, Bregenz, Brescia, Bristol, Cambridge, Cardiff, Kopenhagen, Cork, Coventry, Florence, Klagenfurt, Lille, Matosinhos, Napels, Oeiras, Oxford, Sheffield, St. Pölten, Toulouse en Verona.

Meer levenskwaliteit in binnensteden dankzij eDrive Zones

De BMW eDrive Zones en het loyaliteitsprogramma voor laadtegoed zijn een succesverhaal – voor de uitstoot in de binnensteden en voor de automobilisten. Een overzicht van de gebruiksgegevens laat het volgende zien:

– De eDrive Zones zorgen voor een hoger elektrisch rijaandeel door in Europa ongeveer 30.000 keer per dag de elektrische rijmodus in te schakelen in een BMW Plug-In Hybrid.

– Meer dan 75 procent van alle ritten in een eDrive Zone wordt nu al in de elektrische rijmodus afgelegd. Hierbij rijdt ongeveer 40 procent van de bestuurders al in de elektrische modus in de aangewezen zones. Verder schakelt nog eens 35 procent over op de elektrische rijmodus met behulp van de eZone-functie.

– Alleen al in het laatste kwartaal reden BMW plug-in hybride modellen 3,3 miljoen kilometer extra in elektrische rijmodus binnen eDrive Zones. Dat staat gelijk aan meer dan 80 reizen rond de evenaar – elektrisch in plaats van voorheen met de verbrandingsmotor.

– BMW Plug-In Hybrid eigenaren hebben sinds de introductie van de eerste eDrive Zones in de zomer van 2020 ongeveer 150 miljoen punten verzameld, die ze kunnen inwisselen als laadtegoed. Deze staan gelijk aan ongeveer 2,9 gigawattuur aan laadvermogen. 

Nieuwe energielabels aan elektrische auto’s toegekend: BMW samen met Tesla op kop

Overzicht

BMW ConnectedDrive Deals 2021: digitale producten en diensten tegen een scherpe prijs

HomeBMWNieuwsEmissievrije stadscentra: BMW eDrive Zones nu beschikbaar in 138 Europese steden.