Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Genoeg Lithium voor de toekomst.

Doordat BMW Group steeds meer modellen elektrificeert zal de vraag naar lithium nóg groter worden. Om de aanvoer van deze kritische grondstof voor de accu’s van elektrische auto’s te garanderen is er een nieuw contract gesloten met het Chinese bedrijf Ganfeng Lithium Co. Met die overeenkomst is BMW verzekerd van voldoende duurzame lithium tot en met 2024.

De Lithium is afkomstig uit de mijnen in Autstralië en wordt gebruikt in de vijfde generatie batterijcellen, die bijvoorbeeld in de BMW iX3 en BMW i4 verwerkt zullen worden.

“Samen met cobalt is lithium één van de belangrijkste ruwe grondstoffen voor elektromobiliteit. Met het ondertekenen van dit contract kunnen we in onze behoefte aan lithium voor batterijcellen voorzien. Ons doel is om tegen 2023 25 elektrische modellen te voeren, waarvan meer dan de helft full-elektrisch. Onze vraag naar grondstoffen zal daarmee gelijke trend houden. In 2025 hebben we alleen al aan lithium zeven keer zo veel nodig als vandaag de dag.” Zegt directeur inkoop en leveranciernetwerk dr. Andreas Wendt van BMW Group.

De nadruk bij de aanschaf van deze grondstoffen ligt op ethisch-verantwoord winnen en verwerking. Inkoopdeskundigen zijn daarom nauw betrokken bij het proces, al vanaf de eerste stap in de waardeketen: het ontginnen. Wendt: “Duurzaamheid is een belangrijk aspect van onze bedrijfsstrategie en speelt een centrale rol bij het uitbreiden van elektromobiliteit.

BMW iX3

Overzicht

Hoe speciaal is de nieuwe BMW 3 Serie Touring?

HomeBMWNieuwsGenoeg Lithium voor de toekomst.