Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Hoe speciaal is de nieuwe BMW 3 Serie Touring?

Na de introductie van de nieuwe BMW 3 Serie sedan, was het wachten op de Touring. We wisten dat hij zou komen, maar hoe ziet hij er precies uit? En wat brengt hij voor nieuws? Tijdens de IAA in Frankfurt kregen we de antwoorden op onze vragen. Het leek niet veel, maar stiekem is het toch meer dan genoeg.


Qua uiterlijk worden we niet verrast. De scherpe lijnen van de sedan zien we terug in de Touring. Wat inhoudt dat het een erg mooie, maar ook herkenbare BMW is geworden.

Opblaasbare bagageruimte…
Herkent u dit? U legt uw spullen links achterin de kofferbak. En als u op uw bestemming aankomt, dan liggen de spullen rechts voorin in de kofferbak. Ligt dat nu aan uw rijstijl? Daar laten wij ons maar niet over uit…, maar BMW heeft hiervoor nu wel de oplossing.

Bij de nieuwe BMW 3 Serie Touring zijn er in de kofferbak metalen strips geplaatst met rubber in het midden van de strips. Het rubber in de strips ligt lager dan de metalen strips, waardoor je dus makkelijk je spullen over strips naar achteren schuift. Als je daarna de motor start, dan blaast het rubber tussen de metalen strips zich 2 mm. op. Waardoor het net boven het metaal uitsteekt. Hierdoor blijven alle spullen kunnen op hun plek liggen. BMW is hiermee de eerste autofabrikant die dit levert.

Uiteraard bereik je ook bij de nieuwe 3 Serie Touring die bagageruimte weer door een bagageklep die uit twee delen bestaat. De ruit kun je apart van de gehele achterklep openen.

Verschil nieuwe en vorige 3 Touring
De nieuwe 3 Touring is natuurlijk de stationwagon-variant van de 3 Sedan. Je kunt hem daarom herkennen aan dezelfde slanke koplampen. Deze zijn zo slank, omdat ze gebruik maken van LED en optioneel Laserlight-techniek. Met een bereik van 600 meter heb je met Laserlight ongeveer het dubbele bereik ten opzichte van LED verlichting. Laserlight is eerlijk gezegd niet goedkoop, maar wel het overwegen waard. Stap bij ons in de showroom en we demonstreren het je graag.

Ondanks dat een nieuwe auto altijd meer weegt dan de vorige versie, vanwege onder andere alle nieuwe veiligheidsvoorzieningen, is het BMW gelukt om de 3 Serie Touring 10 kg lichter te maken. Daarvoor geven we BMW een compliment!

Net als de BMW 1 Serie profiteert de 3 Serie Touring ook van meer binnenruimte ten opzichte van zijn voorganger. De achterpassagiers krijgen bijvoorbeeld 3 centimeter meer knieruimte.

Laatste nieuws
Voordat we op de persdag afscheid namen van BMW, werd ons nog ingefluisterd dat de 3 Serie Touring straks ook Plug-In Hybrid geleverd zal worden. Én deze keer ook met trekhaak! Natuurlijk was onze volgende vraag: ”hoeveel kilogram mag de Touring dan trekken?”. Maar dat konden (of mochten) ze nog niet vertellen. Die informatie houdt u dus nog van ons tegoed!

Genoeg Lithium voor de toekomst.

Overzicht

Hoe groot is de X-factor van de nieuwe BMW X6?

HomeBMWNieuwsHoe speciaal is de nieuwe BMW 3 Serie Touring?