Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Hoe groot is de X-factor van de nieuwe BMW X6?

Ondertussen heeft BMW maar liefst zeven X-modellen in de showroom staan. Van de X1 tot en met de X7. De vernieuwde X6 is de meest verse versie van alle X-en. Op de IAA in Frankfurt konden we hem met eigen ogen aanschouwen, en het mag gezegd worden: “we zijn onder de indruk!”.

Dynamische uitstraling
Het valt gelijk op dat de nieuwe X6 een dynamische uitstraling heeft. De grille lijkt niet mét de stroomlijn naar achteren mee te bewegen, maar juist tegen de wind in te hangen. Dit wordt aan de voorkant gecombineerd met grotere bumperuitsparingen op de hoeken van de bumper. Al met al, lijkt de X6 ook bij stilstand in beweging te zijn.

Aan de achterkant springen twee zaken in het oog. Namelijk de kleinere achterlichten. Doordat deze nu voorzien zijn van LED-techniek, zijn ze een stuk kleiner. Én aan beide kanten van de achterbumper is een verticale luchtuitlaat-sleuf gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de BMW X6 een stuk breder oogt.

High-tech grille
Loop niet te snel aan de grille voorbij. De grille van de BMW X6 is namelijk uniek in de wereld! Als je goed onder de bovenste grillerand kijkt, dan zie je de verlichting in de grille. Waarschijnlijk heb je dat niet bij een ander merk gezien. BMW is er namelijk als eerste automerk in geslaagd om deze grille-verlichting goedgekeurd te krijgen voor op de openbare weg. Op het moment dat je de koplampverlichting aanzet, dan gaat de grille-verlichting ook aan. Je hoeft er dus niets voor te doen. Wist je dat deze unieke grille-verlichting doet het erg goed als “borrelpraat” 😉.

Volgende stap in autonoom rijden
BMW maakt elk nieuw model meer geschikt voor autonoom autorijden. Bij de BMW X6 wordt dat zichtbaar gemaakt door de infraroodcamera die net boven de snelheidsmeter naar je kijkt. Hij neem geen beelden op, maar hij houdt je hoofd in de gaten. Stel dat je een andere radiozender opzoekt, dan ziet de camera dat je even niet op de weg let. Alle veiligheidssystemen worden dan net even iets meer op scherp gezet. Mocht het nodig zijn, dan remt de auto bijvoorbeeld iets eerder of vermindert het de rijsnelheid bij gevaarlijke situaties. Deze toepassing is voor BMW de volgende stap in autonoom rijden, waarbij bepaalde taken van de bestuurder overgenomen worden, maar waarbij het niet ten kosten mag gaan van het rijplezier!

Verder…
Uiteraard is het interieur van de X6 helemaal up-to-date en voorzien van BMW’s Operating System 7.0 waarbij je nu ook kunt genieten van twee grote 12,3 inch schermen op het dashboard.

Je kunt je BMW X6 nu ook voorzien van een panorama dak, genaamd Sky Lounge. Naast de extra lichtinval zorgt de Sky Lounge ook voor een ruimtelijker interieurgevoel.
Wist je dat de optionele tablets voor de achterpassagiers nu ook middels touch (aanraking) werken? Dus net als je touchscreen tablet thuis. Ideaal!
Bij de nieuwe BMW X6 is er dusdanig veel aangepast dat het, vanaf eind oktober, een bezoek aan onze showroom waard is. We leggen het u dan graag rustig uit. De koffie of thee staat klaar op elke vestiging. Tot snel!

Hoe speciaal is de nieuwe BMW 3 Serie Touring?

Overzicht

De BMW 1 Serie staat weer op 1

HomeBMWNieuwsHoe groot is de X-factor van de nieuwe BMW X6?