Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Nieuw: 2023 BMW Concept Touring Coupé

Nieuw: 2023 BMW Concept Touring Coupé.

Op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 presenteert BMW een nieuw conceptmodel. Het gaat hier om de BMW Concept Touring Coupé. Dit model past naadloos in de traditie van BMW om tijdloze, legendarische klassiekers te maken. De Touring Coupé is een nieuwe interpretatie van de tweezits sportauto. Door de lang doorlopende daklijn ontstaat ook de verwijzing naar de klassieke shooting brakes van weleer.

Oorspronkelijk puur rijplezier.

Domagoj Dukec, hoofd van BMW Design zegt over de Concept Touring Coupé het volgende: “De BMW Concept Touring Coupé viert het oorspronkelijke pure rijplezier. Een zeer emotionele auto als deze laat zien dat de passie voor alles wat met rijplezier te maken heeft door de geschiedenis van BMW heen essentieel is geweest en dat ook in de toekomst zal zijn.”

De naam doet overigens terugdenken aan de legendarische BMW 328 Touring Coupé uit 1940, die de Mille Miglia endurance race wist te winnen. Uiteraard wordt ook de nieuwe BMW Concept Touring Coupé aangedreven door een zescilinder lijnmotor. Een motor type dat bekendstaat om diens prestaties, verfijning en puur rijplezier.

BMW Concept Touring Coupé van buiten.

Dit conceptmodel is volledig met de hand gemaakt. Het eerste wat hierbij opvalt is de achterzijde. Het dak gaat naadloos over in de achterste zijpanelen die breed uitlopen om zo de atletische gevormde schouders verder te benadrukken. De vlakke achterruit maakt hierbij de verwijzing naar de shooting brake volledig af. De lange motorkap en langgerekte zijruiten maken dit plaatje compleet.

De Lario lak is speciaal voor de BMW Concept Touring Coupé ontwikkeld. De lak bestaat uit grijsbruine tinten en is doordrenkt met blauwe glasschilfers om zo een ongekende diepte te creëren. De gouden details in de wielen geven de Touring Coupé dat laatste beetje elegantie.

BMW Concept Touring Coupé van binnen.

Het interieur heeft natuurlijk het kenmerkende naar de bestuurde gedraaide dashboard, waarbij de afwerking op het hoogste niveau is. Daarbij is er volledige aandacht in de materiaalkeuze, kleurstelling en afwerking. Wat te denken van de stoelen? Die zijn bekleed met het zeer exclusieve leder van Poltrona Frau. Dit zeer exclusieve Italiaanse leder komt ook terug in andere delen van het interieur. Door gebruik te maken van twee verschillende tinten ontstaat een rustgevend geheel. De bovenzijde is donkerder uitgevoerd, om de aandacht van de bestuurder niet van het rijden af te leiden. Het onderste gedeelte is dan juist weer een licht zadelbruin, om zo een gevoel van ruimte te creëren.

Deze hoogwaardige afwerking komt ook terug in de bagage set voor de Touring Coupé. Ontworpen door leerbewerker Schedoni uit Modena zijn daar twee grote en een kleine weekendtas inclusief een kledingtas. De set benadrukt het exclusieve karakter en het oog voor detail dat u terugvindt in de BMW Concept Touring Coupé.

Benieuwd geworden naar de rijke uitrusting die BMW biedt? Komt u dan gerust langs bij één van onze dealers. Van Poelgeest biedt daarnaast een zeer rijk assortiment uit het BMW Individual pakket. Op die manier kunt u uw BMW volledig naar wens samenstellen, waaronder de keuze uit zeer exclusieve ledersoorten en kleuren.

BMW modelupdates voor zomer 2023

Overzicht

BMW opent unieke testfaciliteit voor verlichting

HomeBMWNieuwsNieuw: 2023 BMW Concept Touring Coupé