Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW modelupdates voor zomer 2023

BMW modelupdates voor zomer 2023

Nieuwe modelvarianten en innovaties op het gebied van elektrificatie en digitalisering zullen vanaf komende zomer de aantrekkingskracht en diversiteit van het modellengamma van BMW verder vergroten. Zo breidt de komst van een derde variant van de volledig elektrische BMW i7 het aanbod van het merk in het luxesegment uit. Tegelijkertijd zullen de functies Multi-Contract Plug & Charge en MAX RANGE beschikbaar zijn voor alle modelvarianten van de BMW i7 en BMW iX, waardoor elektromobiliteit nog comfortabeler wordt. En vanaf augustus 2023 kunnen klanten voor de nieuwe BMW X5 en BMW X6 kiezen voor een tweede, extreem krachtige zescilinder dieselmotor.

BMW i7 eDrive50: een extra impuls voor elektrische mobiliteit in het luxesegment

De volledig elektrische BMW i7 heeft er slechts enkele maanden over gedaan om zich wereldwijd te vestigen als de belichaming van vooruitstrevende aandrijftechnologie in het luxesegment. Vanaf juli 2023 zal de nieuwe BMW i7 eDrive50 klanten een andere manier bieden om te genieten van superieur langeafstandscomfort in combinatie met baanbrekende innovaties en emissievrij rijplezier. De derde modelvariant van de BMW i7 wordt geleverd met de nieuwste BMW eDrive-technologie in de vorm van een verregaand geïntegreerde elektrische aandrijving met een maximaal vermogen van 335 kW/455 pk en een maximumkoppel van 650 Nm.

Multi-Contract Plug & Charge en MAX RANGE: nieuwe functies maken elektromobiliteit nog comfortabeler

De Multi-Contract Plug & Charge functie zal worden toegevoegd aan het BMW Charging-aanbod voor de BMW i7 en BMW iX, waardoor automatische authenticatie van de auto bij openbare oplaadpunten mogelijk wordt. De uitwisseling van gegevens tussen de auto en het oplaadpunt maakt een oplaadkaart of app overbodig. Omdat de hoeveelheid elektriciteit die naar de hoogvoltage-accu wordt geleid ook automatisch wordt gefactureerd, maakt Plug & Charge het opladen nog eenvoudiger dan het tanken van conventioneel aangedreven voertuigen. Klanten kunnen hun individuele laadcontracten van meerdere leveranciers in digitale vorm in hun auto opslaan. De nieuwe Multi-Contract Plug & Charge functie kan beschikbaar worden gesteld via Remote Software Upgrade voor alle BMW i7 uitvoeringen die na juli 2022 zijn gefabriceerd en alle BMW iX uitvoeringen die na maart 2023 zijn gebouwd.

Nieuwe zes-in-lijn dieselmotor met 48V mild hybrid-technologie voor de BMW X5 en BMW X6

Een tweede zes-in-lijn dieselmotor wordt in augustus 2023 toegevoegd aan de motorenreeks van de BMW X5 en BMW X6. De motor in de nieuwe BMW X5 xDrive40d en de nieuwe BMW X6 xDrive40d is de krachtigste dieselvariant van de nieuwe modulaire generatie Efficient Dynamics-motoren. Nieuwe stalen zuigers maken een hogere verbrandingsdruk mogelijk, en ook de effectiviteit van het olieafscheidingsproces is verbeterd. De motor levert een maximaal vermogen van 259 kW/352 pk en een maximumkoppel van 720 Nm.

BMW Intelligent Personal Assistant met nieuwe functies

In alle BMW modellen die zijn uitgerust met het BMW Operating System 8.5 of met het systeem kunnen worden opgewaardeerd, biedt de BMW Intelligent Personal Assistant vanaf de zomer van 2023 nieuwe functies. Afhankelijk van de voertuigspecificatie en de rijsituatie zal de digitale metgezel kunnen voorstellen om de snelheidsbegrenzer te deactiveren, over te schakelen naar de Sport-modus of de Assisted Driving Modes te activeren. Natuurlijk geformuleerde gesproken instructies kunnen ook worden gebruikt om de stoel te verstellen.

M Sportpakket Pro nu ook beschikbaar voor de nieuwe BMW X1 en nieuwe BMW iX1

Vanaf juli 2023 omvat het aanbod aan meeruitvoeringen voor de nieuwe BMW X1 en de nieuwe BMW iX1 nu ook het modelspecifieke M Sportpakket Pro. Deze nieuwe optie omvat de M Hoogglans Shadow Line afwerking, de M achterspoiler, het M Sport remsysteem met rode of – indien gewenst – donkerblauwe remklauwen, en M veiligheidsgordels.

Nieuwe exterieurkleuren voor de BMW 3 Serie Sedan, BMW 2 Serie Coupé en BMW M2

De introductie van nieuwe exterieurkleuren voor de huidige BMW modellen biedt klanten extra mogelijkheden om het exterieur van hun auto te individualiseren. De BMW Individual lakken Frozen Pure Grey metallic en Frozen Portimao Blue metallic zijn vanaf juli 2023 beschikbaar voor de BMW 3 Serie Sedan, de BMW 2 Serie Coupé en de high-performance BMW M2.

Dynamischer en veelzijdiger dan ooit: De nieuwe BMW i5.

Overzicht

Nieuw: 2023 BMW Concept Touring Coupé

HomeBMWNieuwsBMW modelupdates voor zomer 2023