Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Nieuwe BMW 128ti maakt zijn laatste testrondes.

Nieuwe compacte BMW 128ti maakt zijn laatste testrondes over de Nürburgring.
Tijdens zijn laatste testfase wordt BMW’s nieuwe sportieve hatchback, de BMW 128ti, onderworpen aan een serie testen over de heuvelachtige wegen van de Eifel én op het meest intensieve circuit ter wereld, de Nürburgring. De focus van de nieuwe ‘hot hatch’ ligt op zijn dynamische rijeigenschappen, waardoor hij speciaal ontwikkeld wordt voor maximaal rijplezier. De nieuwe BMW 128ti komt in november van dit jaar op de markt.

Ti naar voorbeeld van de BMW 2002ti
Wanneer de BMW 128ti november dit jaar op de markt komt, is het een echte sportieve hatchback met voorwielaandrijving van BMW. De letters ‘ti’ staan voor ‘Turismo Internazionale’, en refereert naar de 2002ti uit de late jaren zestig. En niet te vergeten, de BMW 325ti Compact van begin deze eeuw.

De BMW 128ti is gepositioneerd tussen de 181 pk sterke BMW 120i en de 302 pk sterke BMW 135i xDrive. De viercilinder 2 liter motor onder de motorkap van de nieuwe BMW 128ti levert 265 pk, genoeg vermogen om in 6.1 seconden de 100 km/u aan te tikken vanuit stilstand. Echter is het meer dan alleen een variant op de nieuwe BMW 1 series. Naast verschillende unieke elementen aan het exterieur en interieur, zijn de rijeigenschappen en het onderstel specifiek afgestemd op een zeer sportieve en dynamische rijervaring.

Gegarandeerd rijplezier
Wat de 128ti onderscheidt is: zijn standaard aanwezige 8-traps Steptronic sport automaat en een sperdifferentieel. Deze zorgen voor meer tractie op de voorwielen. Het specifiek afgestelde BMW M onderstel is 10mm verlaagd en uitgerust met BMW Performance Control. Met Dynamic Performance Control worden (onafhankelijk van het motorvermogen) de aandrijfkrachten variabel en traploos over de wielen verdeeld, dat maakt de auto veiliger en zorgt voor meer wendbaarheid.

Bovendien is de nieuwe BMW 128ti zo’n 80 kilo lichter dan de vierwiel aangedreven BMW 135i xDrive, waar de 128ti de voorgespannen stabilisatorlager en stabilisatoren vandaan haalt. De BMW M sportremmen garanderen remeigenschappen die passen bij de rijprestaties die je kunt verwachten van de nieuwe sportieve hatchback.

Zoals eerder genoemd, eind 2020 staat de BMW 128ti bij ons in de showroom. We zien u dan graag.

Nieuwe BMW M3 Sedan en M4 Coupé onthuld

Overzicht

Plug-in Hybrides vallen in de smaak

HomeBMWNieuwsNieuwe BMW 128ti maakt zijn laatste testrondes.