Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Nieuwe BMW M3 Sedan en M4 Coupé onthuld

Nieuwe BMW M3 Sedan en M4 Coupé onthuld

Met de lancering van de nieuwe BMW M3 Sedan en BMW M4 Coupé onthult BMW een nieuwe generatie van de high-performance sportwagens, en draagt BMW de M-filosofie over naar de vijfde generatie M3. Onderhand zijn er al meer dan 40.000 exemplaren van de vierde generatie M3 Coupé gebouwd. Nu is het aan de M4 Coupé om dit succesverhaal door te zetten.

Passie voor autosport

Het M4-embleem vormt de basis voor het nieuwe M-model en voor het eerst zal de Coupé tegelijk met de vierdeurs variant worden geïntroduceerd. Logischerwijs zal deze laatste variant tot de BMW M3 Sedan worden gedoopt. “Vier generaties van de BMW M3 hebben autosportgenen en een compromisloze alledaagse bruikbaarheid gecombineerd in een emotioneel rijk totaalconcept”, legt Dr. Friedrich Nitschke, President BMW M, uit. De BMW M3 Sedan en BMW M4 Coupé vertegenwoordigen een voortdurende toewijding aan de BMW M-filosofie.

Het hart van de auto

De motor vormt het hart van elk BMW M-model en de nieuwe 3 liter zes-in-lijn die in beide nieuwe modellen is gemonteerd, is ook deze keer een huzarenstukje. Het combineert de voordelen van een hoog-toerige atmosferische motor met de sterke punten en koppel van een turbocompressor. Een lichtgewicht ontwerp levert een gewichtsbesparing op van ongeveer 80 kilogram, vergeleken met de huidige generatie M3. De M3 Sedan en BMW M4 Coupe is ook verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak. Iets wat onderhand uniek is geworden in deze klasse. De Competition is uitgerust met de 8-traps automaat en is ook leverbaar met M xDrive vierwielaandrijving, voor maximale tractie.

De hoog-toerige zescilinder-in-lijn motor met M TwinPower Turbo-technologie, nieuw ontwikkeld voor de nieuwe BMW M3 Sedan en de nieuwe BMW M4 Coupé, levert een vermogen van maar liefst 480 pk. Voor de Competition modellen wordt het vermogen opgeschroefd naar 510 pk. Zowel de BMW M3 Sedan als de BMW M4 Coupé leggen de sprint van 0 naar 100 km/u af in 4,2 seconden. De BMW M3 Competition en M4 Competition accelereren in 3.9 seconden naar de 100 km/u.

Van het circuit naar de weg

De BMW M3 en BMW M4 brengen autosporttechnologie van het circuit naar de weg, na duizenden ronden over de legendarische Nürburgring Nordschleife. Door passie en het continu ontwikkelen, zetten beide high-performance modellen de nieuwe standaard. De nieuwe BMW M3 Sedan en M4 Coupé focussen op lichtgewicht design. Beide modellen zijn dan ook uitgerust met een carbon dak, optionele carbon keramische remmen en M carbon exterieurpakket.

De perfecte balans

Een van de belangrijkste doelstellingen bij de ontwikkeling van de BMW M3 (Competition) Sedan en de BMW M4 (Competition) Coupé was om ervoor te zorgen dat beide modellen hun racekarakter zouden behouden. Vandaar de aanwezigheid van een koelsysteem met trackspecificatie, dat ervoor zorgt dat de optimale temperatuurbalans voor de motor, turbocompressor en transmissie te allen tijde wordt gehandhaafd.

Balans verstoren

Indien u toch even de balans wilt verstoren, dan is dat mogelijk met M Drive Professional. Hiermee wordt het driften (dwars gaan met de auto) in de gaten gehouden en kan de mate van wielspin aangepast worden. Op basis van de drifthoek en lengte van de drift worden er zelfs sterren toegekend aan de kundige berijder.

In maart 2021 maken deze nieuwe M-modellen hun opwachting in de Van Poelgeest showrooms. U bent van harte welkom!

Maak uw M3 en M4 nog ruiger, met M Performance Parts.

Overzicht

Nieuwe BMW 128ti maakt zijn laatste testrondes.

HomeBMWNieuwsNieuwe BMW M3 Sedan en M4 Coupé onthuld