Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Nieuwe BMW i3-variant, intelligent accumanagement voor de BMW iX3 en uitgebreide My BMW App

Nieuwe BMW i3-variant, intelligent accumanagement voor de BMW iX3 en uitgebreide My BMW App

In het kader van de jaarlijkse modelupdates lanceert BMW een nieuwe uitvoering van de BMW i3 en i3s, komt de BMW iX3 beschikbaar met een intelligent accumanagement en zijn er nu nog meer functies beschikbaar voor de My BMW App.

BMW i3 en BMW i3s als Unique Forever Edition
Vanaf november 2021 zijn de BMW i3 en BMW i3s leverbaar in de Unique Forever Edition. De edities worden gekenmerkt door bijzonder hoogwaardige en exclusieve design- en uitrustingskenmerken. Twee BMW Individual lakkleuren, voor het eerst beschikbaar voor de BMW i3, zorgen voor een stijlvolle uitstraling. De Aventurine Red metallic-variant wordt gecombineerd met een accent in Frozen Grey metallic en de Storm Bay metallic lak met een accent in Frozen E-Copper. Ook de binnenzijde van de BMW grille is afgewerkt in de betreffende accentkleur. In het interieur van de Edition-voertuigen wordt de omvang van het Suite-uitrustingsniveau – waaronder de ledercombinatie Vernasca Dark Truffle, het lederen instrumentenpaneel, de houtafwerking in donker mat eiken, het lederen stuurwiel en de ambianceverlichting – aangevuld met specifieke designelementen. De hoofdsteunen van de voorstoelen zijn voorzien van het inscriptie ‘Unique Forever’, de portierpanelen dragen het opschrift ‘One of 2,000’.

Intelligent accumanagement voor de BMW iX3
Om te zorgen voor de snelste en meest efficiënte stroomtoevoer bij DC snellaadstations, ongeacht de bedrijfs- en buitentemperaturen, wordt de BMW iX3 vanaf november 2021 uitgerust met intelligent thermisch management voor de hoogvoltage accu, net als in de BMW i4 / BMW iX. Zodra de actieve routegeleiding van het navigatiesysteem een tussenstop bij een high-power laadstation voorziet, zorgt het ervoor dat de accu voor aankomst automatisch wordt pregeconditioneerd (voorverwarmd). De juiste verwarming of koeling zorgt ervoor dat de hoogvoltage-accu bij aankomst de ideale temperatuur heeft om met maximaal vermogen te worden opgeladen. Het thermomanagement houdt onder andere rekening met de accutemperatuur, de resterende actieradius, het voorspelde laadvermogen en de geplande omvang van het laadproces als onderdeel van de totale routeberekening.

My BMW App met meer functies
Het functieaanbod van de My BMW App wordt in het najaar van 2021 opnieuw uitgebreid. In de toekomst zullen bijvoorbeeld de beelden die door de Remote 3D View-service worden doorgegeven, in een galerij worden opgeslagen, inclusief informatie over de locatie en het tijdstip van de opnamen. Ook de status van de airconditioning en ventilatie van de auto wordt nu duidelijk weergegeven in de My BMW app. Bovendien biedt de My BMW app bestuurders nu ook uitgebreide informatie over de toestand van de banden van de auto op hun smartphone.

BMW voert jaarlijkse modelupdates uit

Overzicht

De BMW i Vision Circular: EV voor het jaar 2040

HomeBMWNieuwsNieuwe BMW i3-variant, intelligent accumanagement voor de BMW iX3 en uitgebreide My BMW App