Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Nieuwe BMW iX3 aantrekkelijker geprijsd dan gedacht

Nieuwe BMW iX3 aantrekkelijker geprijsd dan gedacht

Door het aanpassen van de prijsstelling van de nieuwe BMW iX3 komt het prijsverschil tussen de vier verschillende beschikbare aandrijfvarianten nog dichter bij elkaar in de buurt te liggen. De BMW iX3 is het eerste volledig elektrisch aangedreven BMW X model. Door een aangescherpte prijsstelling is de BMW iX3 nu € 4.000,- goedkoper dan aanvankelijk gedacht. Doordat de prijzen nu nog dichter bij elkaar liggen kunt u in de eerste plaats een keuze maken aan de hand van uw specifieke gebruiksbehoeften op basis van aandrijfvormen. Dit sluit aan bij de nieuwe “Power of Choice” strategie van BMW. Als toekomstige eigenaar van uw nieuwe BMW iX3 kunt u tevens profiteren van de vaste scherpe tarieven van de snelladers van het IONITY netwerk: € 0,29 per kWh.

Keuzevrijheid (Power of Choice)

De BMW X3 is het eerste model van ons dat leverbaar is met een conventionele aandrijflijn (benzine of diesel), Plug-in Hybride én een volledig elektrische aandrijflijn. Door deze keuzevrijheid te bieden kunt u een keuze maken op basis van uw rijgedrag. De volledig elektrische BMW iX3 is straks één van de vier beschikbare varianten op de bestaande BMW X3. Later dit jaar wordt hij eerst in China gelanceerd en komt daarna naar Europa (lees: Nederland). Het is het eerste model dat ook voor de export wordt geproduceerd in de fabriek in Shenyang, China.

Met de introductie van de nieuwe BMW iX3 introduceert BMW ook de vijfde generatie eDrive technologie. De door BMW Group zelf doorontwikkelde nieuwe versies van de elektromotor, de elektronica, de laadtechnologie én het accupakket, worden vanaf 2021 ook in de BMW i4 en BMW iNEXT gemonteerd. Door de groeiende vraag naar volledig elektrische auto’s in het premium segment komt de BMW iX3 op het juiste moment op de markt.

Doorontwikkelde techniek

De nieuwe BMW iX3 is dé geschikte auto voor uw milieuvriendelijke kilometers. De efficiënte elektromotor, hoge energiedichtheid van het accupakket en de grote oplaadcapaciteit zijn het resultaat van het voortdurende ontwikkelingswerk van BMW op het gebied van duurzame mobiliteit.

De nieuw ontwikkelde elektromotor in de BMW iX3 werkt volgens het principe van een synchrone draaistroomelektromotor zonder magneten, en maakt geen gebruik meer van zeldzame aardmetalen. Daardoor levert de elektromotor in de BMW iX3 maar liefst 30 procent meer kracht in vergelijking met andere reeds bestaande elektrische modellen. De aandrijflijn levert nu 286 pk en een koppel van 400 Nm. Het rendement van een elektromotor loopt op tot 93%, terwijl het rendement van verbrandingsmotoren nog geen 40% bedraagt

Nieuwe prijsstelling BMW iX3

Dankzij de grote accu met een capaciteit van 74 kWh en de nieuwe eDrive technologie kun je tot 459 kilometer volledig elektrisch rijden, voordat je weer moet laden.

Onderweg kan met 150 kW In 10 minuten 100 kilometer actieradius bijgeladen worden. Van 0% naar 80%  volladen duurt 34 minuten. Thuis kunt u trouwens met 11 kW opladen. Dat is de snelst mogelijke laadsnelheid met een standaard 3-fase aansluiting thuis.

De BMW iX3 is leverbaar 67.500 euro voor de Executive uitvoering. Deze is standaard rijk uitgerust met onder andere 19 inch lichtmetalenvelgen, een panoramadak, een live cockpit en een klasse 3 alarm. Vanaf 73,500 euro is de High Executive uitvoering leverbaar. Bovengenoemde prijzen zijn inclusief BTW en kosten rijklaar maken. Houd onze site en nieuwsbrief in de gaten voor de laatste informatie over de BMW iX3.

The Drop - A BMW M Town Story. Wat je wellicht (nog) niet gezien hebt!

Overzicht

Van Poelgeest neemt Van Harten BMW Motorrad over.

HomeBMWNieuwsNieuwe BMW iX3 aantrekkelijker geprijsd dan gedacht