Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

The Drop – A BMW M Town Story. Wat je wellicht (nog) niet gezien hebt!

The Drop – A BMW M Town Story. Welke geheimen staan ons te wachten?
M Town is niet zomaar een stad. Het is een imperium gebouwd voor BMW M-fans. Gisteren heeft het officiële YouTube account van BMW M een nieuwe video geplaatst genaamd “The Drop – A BMW M Town Story”. Deze geheimzinnige titel en stille hints gedurende de film maken duidelijk dat er iets groots te wachten staat. Wat je wellicht (nog) niet gezien hebt op een rijtje:

“BMW M Town Racing Team Coming Soon” (1:05)
Nadat BMW officieel bekend heeft gemaakt te stoppen met Formule E omdat “de mogelijkheden op zijn” om de technologie binnen de Formule E verder door te ontwikkelen, zou dit kunnen wijzen op een stille hint. BMW is recent ook gestopt met het WEC (World Endurance Championship), dus wie weet welke verrassing ons te wachten staat. Gaan we een mogelijke terugkeer zien van BMW naar de Formule 1 of een andere toonaangevende raceklasse?

Nieuwe BMW M3 Touring gespot (1:20)
We hebben er al eerder over geschreven, maar in het filmpje zien we nu net wat meer. De nieuwe BMW M3 Touring komt er dus echt aan. De CEO van BMW M Markus Flasch, die rustig de krant “Lap Times” aan het lezen is, zit in de kofferbak van de nieuwe BMW M3 Touring. De BMW M3 krijgt voor het eerst in de lange geschiedenis van het model een eindelijk een station variant.

BMW M Laadpaal (1:22)
Hij valt (bijna) niet te missen, de gigantische BMW M DC snellaadpaal die door een monteur geplaatst wordt. Gaat het nog lang duren voordat BMW zijn eerste volledig elektrische M-model introduceert? Misschien dat “The Drop” indirect duidt op de lancering van de eerste volledig elektrische BMW M. Opvallend is wel dat het lijkt alsof de BMW M3 Pick-Up voor de laadpaal geparkeerd staat, die ooit als 1 april-grap gecamoufleerd over de Nürburgring scheurde.

Nieuwe kleding “DRIFT HAPPENS” (1:37)
Het staat duidelijk op verschillende kledingstukken gedrukt vlak voordat er aandacht wordt besteed aan de ‘Hyper Rims’. Kunnen we een nieuwe lijn van BMW (M) kleding verwachten? Of doelen de kledingstukken op een andere uitdaging? Misschien driften ze met de mogelijk nieuwe elektrische BMW M straks het Guinness World Records-boek wel binnen. Het huidige record staat op 42.171 kilometer.

“Hyper rims” 73/100 sold (1:24 tot 1:40)
Speciale velgen, geproduceerd in gemiliteerde oplage. Gaan we de verschillende Hyper Rims binnenkort terugzien in het M-Performance aanbod van BMW? Om wat voor een gelimiteerde oplage het gaat is niet duidelijk, de groene velg aan het einde hebben we al eerder gezien. Maar de andere getoonde velgen waren voor ons nog onbekend.

Opvallende lakkleuren
Ze zijn eigenlijk niet te missen, de groene cabriolet en blauwe M8 Coupé. De zilverkleurige M8 valt gelijk niet meer op. Als je goed kijkt zie je ook nog ergens een paarse M5 rijden. Betekent dit dat er mogelijk wel nieuwe Individual lakkleuren beschikbaar komen voor verschillende BMW M-modellen?

Elektrische BMW i’s
De afgelopen jaren is BMW druk bezig met de ontwikkeling van (volledig) geëlektrificeerde modellen. Na de introductie van de BMW i3 in 2013 en i8 in 2014 zijn nu ook de BMW iX en iX3 toegevoegd aan het segment. De BMW i8 Coupé en BMW i8 Roadster gaan bijna met pensioen, dus misschien is het moment aangebroken voor de allereerste volledig elektrische BMW M. Wanneer en of deze “Drop” gepland staat is nog niet bekend, nog even afwachten dus!

BMW iX maakt laatste testkilometers op de Noordkaap

Overzicht

Nieuwe BMW iX3 aantrekkelijker geprijsd dan gedacht

HomeBMWNieuwsThe Drop – A BMW M Town Story. Wat je wellicht (nog) niet gezien hebt!