Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Nieuwe BMW M3 Sedan en BMW M4 Coupé sprinten naar de eerste startrij

Nieuwe BMW M3 Sedan en de nieuwe BMW M4 Coupé sprinten naar de eerste startrij
BMW bereidt zich voor op de komst van hun nieuwe generatie iconische sportwagens. Met het testen van de rijeigenschappen van de nieuwe BMW M3 Sedan en de nieuwe BMW M4 Coupé op het circuit naderen ze de laatste cruciale fase. Met nog meer vermogen dan de voorgaande modellen en een specifieke BMW M setup, zorgt de nieuwe 6-in-lijn voor een nieuwe standaard in het segment. Nieuwe innovaties op het gebied van de aandrijflijn, ophanging en remmen zijn uitgebreid getest op meerdere circuits.

De perfecte balans
Een paar maanden voor de geplande wereldpremière, midden september 2020, is de potentie van de nieuwe BMW M3 Sedan en de nieuwe BMW M4 Coupé goed zichtbaar. Uitstekende wendbaarheid, dynamisch rijgedrag en overdonderende prestaties zelfs in de meest extreme situaties kenmerken het rijgedrag van alle BMW M-modellen. Zo ook die van de nieuwe M3 en M4 Coupé.

De perfecte balans tussen geweldige prestaties en dagelijks gebruik is typisch voor elke BMW M.

“Met elke BMW M zetten we motorsport technologie op de weg”

Aldus Markus Flash, voorzitter van de raad van BMW M. “De nieuwe BMW M3 Sedan en de nieuwe BMW M4 Coupé beamen dit principe op een bijzonder intensieve manier, omdat beide modellen onmiskenbaar zijn in de traditie van de meest succesvolle toerwagen ter wereld. En de resultaten van de testritten laten zien dat de nieuwe generatie qua prestaties aanzienlijk beter is dan zijn voorgangers”.

De nieuwe aandrijflijn en meer kracht
Net als alle andere sportieve modellen van BMW M, worden de nieuwe BMW M3 Sedan en de nieuwe BMW M4 Coupé aangeboden in twee verschillende uitvoeringen. Naast de standaard 480 pk, (maar liefst 50 pk meer dan zijn voorganger) 6-in-lijn, gekoppeld aan een handgeschakelde 6-bak, is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor de 510 pk sterke Competition. Deze is gekoppeld aan een 8-traps M Steptronic automaat met Drivelogic. Aanvankelijk komen beide modellen eerst met de klassieke achterwielaandrijving, maar later ook in combinatie met de nieuwste versie van het vierwielaandrijvingssysteem M xDrive.

In vergelijking met zijn voorgangers levert de nieuwe 6-in-lijn een vermogensstijging van 50 pk , tot zelfs 60 pk op de Competition-modellen en een maximum koppel tot 650 Nm. Dankzij M TwinPower Turbo technologie blinkt de nieuwe krachtbron uit door een buitengewoon snelle respons en meer vermogen. De nieuwe 6-in-lijn wordt ook ingezet in de nieuwe BMW M4 GT3, die vanaf het seizoen 2022 het nieuwe topmodel van BMW M in het klantensportsegment wordt.

Garantie voor de eerste startrij
Met een zorgvuldig uitgevoerd testprogramma zorgen ontwikkelings- en testingenieurs van BMW M er voor dat de M-specifieke ophangingscomponenten zodanig zijn afgestemd op de prestaties van de motor dat de nieuwe BMW M3 Sedan en de nieuwe BMW M4 Coupé zich gegarandeerd plaatsen voor de eerste startrij in hun voertuigsegment.

30 keer nieuwe BMW i3 voor SHARE NOW Amsterdam

Overzicht

Primeur: BMW is eerste autofabrikant met iPhone autosleutel

HomeBMWNieuwsNieuwe BMW M3 Sedan en BMW M4 Coupé sprinten naar de eerste startrij