Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Primeur: BMW is eerste autofabrikant met iPhone autosleutel

Tijdens de Apple Worldwide Developer Conference van maandagavond is aangekondigd dat BMW de eerste autofabrikant zal zijn die de iPhone zal ondersteunen als volledig digitale autosleutel. BMW was de eerste die Apple CarPlay aanbood en wordt nu de eerste die de BMW Digital Key op iPhone aanbiedt.

BMW Digital Key
Uw auto ontgrendelen door alleen uw telefoon tegen de handgreep te houden, dat zal de toekomst zijn. Wanneer u ingestapt bent legt u de iPhone in de smartphonelader en kunt u de auto starten met de startknop, zoals u gewend bent.

Wilt u uw auto delen met gezinsleden of vrienden? Dat kan. Maximaal 5 telefoons kunnen gekoppeld worden, zodat de toegang tot de auto gedeeld wordt. Ook is er een configureerbare optie voor jonge bestuurders, waarmee de topsnelheid, het vermogen, het maximale radiovolume en meer beperkt kan worden. Handig voor wanneer uw zoon of dochter nog niet veel rijervaring heeft.

Extra functies van de BMW Digital Key:
• Opslag in de beveiligde Apple Wallet van uw iPhone
• Speciaal ingerichte reserve waarmee de BMW Digital Key nog maximaal vijf uur werkt wanneer de iPhone uitgeschakeld is vanwege een lege batterij.
• Mogelijkheid om toegang te delen via iMessage
• Compatibiliteit met Apple Watch

Brede beschikbaarheid voor BMW-modellen en iPhones
In 45 landen wordt Digital Key aangeboden voor een breed scala aan modellen: 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 8 Serie. Alsmede de X5, X6, X7, X5M, X6M en de Z4. Mits deze modellen zijn gebouwd na 1 juli 2020. Compatibele iPhone modellen zijn de iPhone XR, iPhone XS of nieuwer.

Nieuwe BMW M3 Sedan en BMW M4 Coupé sprinten naar de eerste startrij

Overzicht

De BMW i3 For the Oceans Edition

HomeBMWNieuwsPrimeur: BMW is eerste autofabrikant met iPhone autosleutel