bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Ontwikkeling van de nieuwe BMW 2 Serie Coupé bijna afgerond

De nieuwe BMW 2 Serie Coupé zit in de afrondingsfase van zijn ontwikkeling. Hij is met een groot aantal verbeteringen klaar voor de marktintroductie. De productie start in de nazomer van 2021.

Het is bijna zo ver: de nieuwe BMW 2 Serie Coupé komt eraan! BMW’s compacte rijdersauto zit momenteel in de laatste fase van het ontwikkelingsproces. Het model is intussen al onderworpen aan uitgebreide (duur)tests, welke onder andere plaatsvonden op de befaamde Nürburgring.

Wat de nieuwe BMW 2 Serie Coupé nu al uniek maakt in zijn competitieve omgeving, zijn de achterwielaandrijving, een sterke 6-cilinder in-lijn krachtbron, een bijna 50:50 gebalanceerde aslastverdeling en stijvere carrosserie- en chassistechnologie.

Tot het uiterste getest

Voor de ontwikkeling van de BMW 2 Serie Coupé zijn veel testrondes gemaakt op de befaamde Nürburgring Nordschleife. Dit circuit vraagt veel van de auto, wat de engineers helpt met het finetunen van bijvoorbeeld de besturing, schokdempers en remmen. Daarnaast is de auto straattests ondergaan in de omgeving van München en rondom het BMW-testcentrum van Maisach. Dankzij duurtesten kan BMW verzekeren dat de nieuwe 2 Serie Coupé elke situatie aankan.

Sportieve M-versie

De 2 Serie Coupé heeft weer gewoon achterwielaandrijving, wat de auto natuurlijk een sportief karakter meegeeft. Ook driften kan met uiterste precisie worden beheerst dankzij deze aandrijfvorm. Om het nog sportiever te maken komt er ook een versie met het gewilde Motorsport-badge. Het voorlopige topmodel is de M240i xDrive Coupé is het topmodel in de serie, welke zijn kracht haalt uit een zescilinder-in-lijn met BMW TwinPower turbotechnologie. De krachtbron is goed voor 275 kW/374 pk en wordt gekoppeld aan een 8-traps Steptronic Sportautomaat. De paardenkrachten worden op het wegdek overgebracht door de intelligente xDrive vierwielaandrijving.

Op den duur zal ook de M2 weer ten tonele verschijnen. Deze komt dan natuurlijk weer naar uw vertrouwde Motorsport dealer, Van Poelgeest.

Beter dan zijn voorganger

De carrosserie is 12 procent stijver geworden dan die van zijn voorganger. Ook is de spoorbreedte toegenomen, wat de rijprestaties ten goede komt. De nieuwe 2 Serie Coupé heeft nu bijvoorbeeld minder last van bodyroll. BMW gebruikt een elektromotor voor de variabele lock-functies van het differentieel bij de achteras. Ook dat draagt sterk bij aan de optimalisatie van het weggedrag in bochten, omdat het een groot effect heeft op de tractie en stabiliteit van de auto. Dat is vooral merkbaar bij het snel uitaccelereren van bochten.

Ook qua body is de auto er flink op vooruit gegaan. De 2 Serie krijgt een modelspecifieke voorspoilerlip, voorsplitter en luchtgordijnen die ervoor de luchtstroom optimaliseren. De lift op de vooras is daarmee met 50 procent verminderd, ten opzichte van het vorige model.

Sportieve en handige opties

Optioneel krijgt u ook een Adaptive M Chassis onder de nieuwe BMW 2 Serie Coupé gemonteerd. De elektronisch gestuurde dempers bieden de mogelijkheid om de juiste afstelling te activeren, voor zowel sportief als comfortabel rijden. Daarnaast is Variable Sports Steering verkrijgbaar als optie, voor verder geoptimaliseerde precisie bij het sturen in bochten. Bij lage snelheid maken de wielen een grotere draaihoek met kleine stuurbewegingen. Dat verbetert de rijervaring in het algemeen, maar het is bovenal ideaal tijdens manoeuvreren en parkeren.

Rijgeluid elektrische BMW-modellen ontwikkeld in samenwerking met Hans Zimmer

Overzicht

BMW M4 GT3 maakt de eerste meters op de Nordschleife

HomeBMWNieuwsOntwikkeling van de nieuwe BMW 2 Serie Coupé bijna afgerond