Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW M4 GT3 maakt de eerste meters op de Nordschleife

Eerste indruk op de Nürburgring Nordschleife

Bijna 26 kilometer lang en met 170 bochten stelt de Nürburgring Nordschleife hoge eisen aan de M4 GT3. Een combinatie van lange rechte stukken, snelle bochten en flinke beklimmingen en afdalingen zijn allemaal verwerkt in dit lange circuit. Het biedt alles wat de ingenieurs van BMW nodig hebben voor een uitgebreide voertuigtest. Wilt u een BMW M zelf ervaren? Van Poelgeest is officieel M Motorsport dealer van Nederland.

“Het debuut van de BMW M4 GT3 op de Nordschleife verliep erg goed”, zei Klingmann. Volgens Klingmann zijn de sterkte punten van zijn voorganger behouden terwijl de verbeterpunten tegelijkertijd zijn aangepakt. “Als coureur voel je je meteen thuis in de BMW M4 GT3. Hij is niet onvoorspelbaar, maar toch snel. Het was echt heel leuk.”

Het is voor Farfus een eer om zo intensief betrokken te zijn bij de ontwikkeling van de BMW M4 GT3. “De eerste rondes te mogen rijden op het legendarische circuit Nordschleife in de M4 GT3, is een grote eer.” Volgens Farfus is het altijd bijzonder om voor het eerst met een nieuwe auto de baan op te gaan, omdat je nooit weet wat je kunt verwachten en hoe de auto zich gaat gedragen. “De M4 GT3 maakte een goede indruk. De rijervaring is erg goed en we hebben geen enkele technische problemen gehad op dit uitdagende circuit.”

Het strijdwapen van BMW

Al sinds 2016 is de M6 GT3 het strijdwapen van BMW geweest. Hier lag toen ook een 4.4 liter V8 die 585 pk produceerde. Deze M6 GT3 won dan ook de 24-uursrace van Spa in 2016 en nogmaals in 2018. In 2019 won BMW zelfs de 24-uursrace van de Nürburgring! De BMW M4 GT3 zal deze taak overnemen en voortborduren op het succes van de M6 GT3.

BMW rijdt met de M4 GT3 begin juni 2021 nogmaals op de Nürburgring. Voorafgaand aan de 24-uursrace op de Nürburgring zal de M4 GT3 voor het eerst aan het publiek worden voorgesteld. Verder zal de BMW M4 GT3 in de loop van het jaar testoptredens, onder raceomstandigheden, gaan maken in de Nürgburgring Endurance Series (NLS). De BMW M4 heeft bij Van Poelgeest al zijn entree gemaakt. U bent van harte welkom bij Van Poelgeest Amstelveen, dé BMW Motorsportdealer in uw omgeving.

Ontwikkeling van de nieuwe BMW 2 Serie Coupé bijna afgerond

Overzicht

BMW iDrive werkt zoals een smartphone

HomeBMWNieuwsBMW M4 GT3 maakt de eerste meters op de Nordschleife